Rekreačné stredisko Rudava v Malých Levároch ožije 15. a 16. júla už po druhýkrát letným hudobno – športovým festivalom POME Rudava. Ten po premiérovom ročníku prinesie okrem stálic domácej i českej hudobnej scény a športového vyžitia aj niekoľko noviniek. Návštevníkov čakajú dva dni zábavy pri vode, koncerty, divadelné predstavenia a dídžeji až na štyroch pódiách, pohybové aktivity v športovej aréne či festivalovom fitnes centre a stanové mestečko úplne zadarmo!

Milovníci domácej tvorby sa môžu tešiť na koncerty Horkýže Slíže, Ine Kafe, Polemic, Nocadeň, Medial Banana, Zoči Voči či Vaša Patejdla, susedné Česko na pódiu zastúpi skupina Premier i legendárny Dalibor Janda. V programe vystúpi aj mnoho mladých talentovaných interpretov. Jedným z nich bude víťaz súťaže, ktorú pripravujú organizátori v spolupráci s rádiom Expres. Na samostatnom pódiu si na svoje prídu aj fanúšikovia hiphopovej scény. Účasť potvrdili Majk Spirit, Rytmus, Kali, Separ, Ego, Strapo, PIL C a Suvereno. Za zmienku stojí tiež vystúpenie na Záhorí mimoriadne obľúbeného dua Jamaha, ktoré sa organizátori rozhodli angažovať na podnet návštevníkov festivalu. Chýbať nebude ani divadelný stan, v ktorom sa predstavia stand up komici zo Silných rečí aj Temných kecov a diváci si budú môcť vychutnať aj predstavenia profesionálnych i amatérskych divadiel. V tanečnom stane budú dídžeji hrať až do rána a rovnako do rána bude v prevádzke aj festivalové kino.

Patrónmi druhého ročníka podujatia sú úspešní športovci Peter Sagan, Marián Hossa a Marek Hamšík, ktorí pre víťazov športových festivalových súťaží venovali skutočne lákavé ceny. Víťaz festivalovej časkovky na 3 km na stacionárnom bicykli získa dres a bicykel od Petra Sagana, víťazné družstvo z florbalového turnaja odmení Marián Hossa športovým výstrojom a na víťazov turnaja v plážovom futbale čaká výlet do Neapola za Marekom Hamšíkom, spojený s návštevou atraktívneho zápasu Serie A. V programe festivalu budú súťaže v plážovom futbale, volejbale, tenise a novinkou bude turnaj v čoraz obľúbenejšom florbale. Vo festivalovom fitness centre GOLEM sa bude súťažiť na veslovacom trenažéri, v cyklistickej časovke, v tlaku na lavičke či v stolnom futbale.

Po minuloročnej úspešnej premiére bude mať reprízu aj súťaž Odnes si starú, čo je beh s frajerkou na pleci. Do športového programu pribudnú aj novinky: preteky vodných bicyklov na jazere a súťaž V lete na saniach, kde záujemcovia v praxi otestujú pravdivosť známeho ľudového porekadla.
Víťazi všetkých športových súťaží majú garantovaný voľný vstup na ďalší ročník festivalu POME Rudava v roku 2017.
 -ts-

Zdroj: malacky.sk