ZÁHORIE, MYJAVSKÉ KOPANICE – Posledný prázdninový  augustový víkend si pre nás pripravil military udalosť roka na piesku Sahara 2016, Bystrické hrubé hody, Vinobranie v Smrdákoch, Sviatok piva na Myjave , Hudba v Meste v Skalici a ďalšie zaujímavé podujatia.

 

Mesto Myjava vás pozýva 25.augusta 2016 na Spomienkové zhromaždenie pri príležitosti 72. výročia SNP, ktoré sa uskutoční na myjavskom námestí.

Posledné Farmarské trhy sa konajú v štvrtok 25.augusta 2016 na Námestí oslobodenia v Senici.

 

Veľké Leváre vás pozývajú 26.augusta 2016  na rozlúčku s letom Goodbye Summer Party v šport bare na štadióne vo Veľkých Levároch . Dvojica Dj-ov Lukas O. & Pedro sa postaraju o to ze vas rano budu boliet poriadne nohy od tanca . Všetci ste vítaní.

 

Slovenský zväz protifašistických bojovníkov ObIV Senica,Mesto Senica,Obec Prietrž,Záhorské osvetové stredisko Senica vás pozývajú 26.augusta 2016 na oslavy 72.výročie SNP,ktoré sa koná v Meste Senica a v Obci Prietrž.

 

VTSÚ Záhorie vás pozýva na najvýznamnejšia military udalosť roka na piesku Sahara 2016 sa koná  už tento víkend 26. – 27.augusta 2016. Sahara je akcia prioritne zameraná na vojenskú históriu a vojenskú techniku z minulého storočia.

 

Mesto Holíč pozýva všetkých občanov na Pietny akt kladenia vencov pri príležitosti 72.výročia Slovenského národného povstania ,ktoré sa koná v piatok 26.augusta 2016.Stretnutie na Nám.mieru pri pomníku padlých vojakov o 13.30hod.

 

Mesto Skalica pozýva 26,augusta 2016 na Pietny akt kladenia vencov pri príležitosti 72. výročia Slovenského národného povstania. Uskutoční sa pri Pomníku slobody na Mallého ulici. Príďte vzdať úctu našim spoluobčanom, ktorí pri týchto bojoch za našu slobodu položili svoju najväčšiu obetu.

 

Primátor Mesta Holíč vás srdečne pozýva na podujatie Vatra ústavy, ktorá sa koná 26.augusta 2016 o 17.hod. na Veternom mlyne v Holíči.V prípade nepriaznivého počasia sa podujatie nekoná.

 

V piatok 26.augusta 2016 na futbalovom ihrisku v Závode zahrá v pube Ofsajd VOMEGO. Zaznejú klasické rockové pecky od kapiel Black Sabbath, Deep Purple, The Who, Ozzy, Rainbow, Jimmy Hendrix… a aj niečo vlastné. K tomu si dáš kus parádnej ryby na cesnaku a spláchneš to lahodným zlatistým mokom.

 

Záhorská Bystrica vás srdečne pozýva na Bystrické hrubé hody, ktoré sa začínajú v piatok 26. – 28.augusta 2016.Trojdňový program zahŕňa kino premietania, hudobné a tanečné vystúpenia aj športové podujatia.

 

Cotton club Senica vás pozýva v piatok 26.augusta 2016 na augustový koncert Vierky Šustekovej a jej hostí. Tešíme sa na vás.

 

Obec Smrdáky vás srdečne pozýva na tradičné Vinobranie v Smrdákoch, ktoré sa ustoční 27.augusta 2016.Organizátori pripravili bohatý kultúrny program, ktorý začína  slávnostným sprievodom.

KK Smolinské vás srdečne pozýva 27.augusta 2016 na 2. ročník výstavy – Hafkáč roka. Výstava je určená pre všetkých psíkov s PP aj bez PP, malých či veľkých …

 

Vážený športový priatelia, nadšenci horských bicyklov pozývame vás na 5 ročník preteku na horských bicykloch HERTLSPORT XC CROSS COUNTRY SKALICA 2016, ktorý sa už tradičné bude konať na úpätí Bielych Karpát v rekreačnej oblasti Skalica-Zlatnícka dolina.V sobotu 27. augusta 2016 na vás čaká atraktívna trať na XC okruhu BIKE ARÉNY ZLATNÍCKA DOLINA o dĺžke 3800m.Najlepší pretekári si odnesú vecné ceny a originálne trofeje.

 

Mesto Šaštín – Stráže vás pozýva Grand Open Party Vladis & Celeste  27.augusta 2016 do Riverside Club.Po letnej prerábke Riverside Club otvára svoje brány s novým design-om klubu. Nový design klubu prídu pokrstiť VLADIS, Celeste Buckingham, DJ N.Y.X.,

 

Obec Dojč vás srdečne pozýva na 2.ročník Auto – moto Retro zraz,ktorý sa koná 27. – 28.augusta 2016.Zraz auto -moto zraz retro vozidiel , výstava vozidiel, spanilá jazda po okrese,súťaže pre deti . Súťaž vo varený gulášu.

 

Charitatívna akcia Blší trh sa bude konať 27.augusta 2016 v meste Myjava. Príďte podporiť zvieratká v núdzi.

 

Mesto Myjava oslavuje v sobotu 27.augusta Sviatok piva.Od 12.h budú na Námestí M. R. Štefánika v Myjave ponúkať svoje pivné špeciality pivovary Hellstork Senica, Štramák Senica, Frankies Břeclav, Turák a Vnuk Stará Turá, Sessler Trnava, Wyvar Holíč, Jama Craft Brewery Slovenský Grob, Stupavar Stupava či Lanius Trenčín atd.O sprievodný program sa počas dňa postarajú Dychová hudba Myjavci, folk-country skupina Stopy z Partizánskeho, kapela Kabát Revival zo Senice a večer bude pódium na malom námestí pri Mestskom úrade patriť skupine AYA. Srdečne vás už teraz pozývame!

 

MO Únia žien vo Vrádišti vás pozýva na  3. ročník súťaže vo varení gulášu “Varí celá rodina”, ktorá sa bude konať na ihrisku vo Vrádišti už túto sobotu 27.augusta 2016. Srdečne vás pozývame.

 

V sobotu 27.augusta 2016 oslávime deň špeciálnym koncertom 15. výročie hudobného cyklu Hudba v Meste v Skalici. Tešíme sa na Vás na Záhorí.

 

Club slovenských turistov  Senica a Mesto Senica vás pozýva 27.augusta 2016 na 36.ročník turistického pochodu Senická mašírovka.Na turistov čakajú nové trasy v okolí Senice s výhľadmi na mesto z miest, ktoré možno ešte ani nenavštívili. Pripravené sú trasy 10, 17, 24 a 28 km.

 

Po roku sa vám opäť hlásime s už tradičným Peace Festom. Jeden z posledných festivalov leta, na ktorom sa stretávajú priaznivci rockovej hudby a uzatvárajú letnú rockovú sezónu na Záhorí. Na Peace feste si za posledné roky zahrali najzvučnejšie mená slovenskej hudobnej scény.Začíname 27.augusta 2016 o 19.00 sprievodným programom ZUŠ Gbely. Podujatie sa koná na futbalovom štadióne Gbely.

 

Jazdecký club Plavecké Podhradie vás pozýva 28.augusta na XIII.ročník Záhoráckeho pohára,ktorý sa koná v Plaveckom Podhradí.

 

Mesto Malacky vás pozýva v nedeľu 28.augusta 2016 na XX.Cestné preteky historických motocyklov. Tréningy začínajú od 09:00 hod. a preteky začínajú o 14.hod v centrum Malaciek.

 

Mesto Senica vás pozýva na 2. ročník Deň otvorených kamiónov. Rodinná akcia kde sa zabaví každý, najmä deti. Preto sme pre nich aj tento rok pripravili opäť množstvo zábavy!Podujatie sa uskutoční 28.augusta 2016 na letisku v Senici.

 

Mesto Holíč vás pozýva na Letecké Popoľudnie Na Letisku v Holíči sa uskutoční už túto nedeľu 28.augusta 2016.Ďalej vás pozýva na XIV. ročník ” Z oboch brehú Moravy “,ktorý sa uskutoční 28.augusta 2016 v amfiteátri Holíč.Štrnásty ročník Medzinárodného festivalu dychových hudieb v Holíči, ktorý organizuje DH Májovanka.Môžete si vypočuť výborné kapely zo Slovenska, Moravy a Česka, konferované skvelým Ľudomilom Kubom a vynikajúcim humoristom a spevákom Frantom Uhrom.

 

Záhorské osvetové stredisko v Senici vás pozýva na prezentačnú výstavu z workshopu fotografov Plenér rozbehy 2016. Otvorenie výstavy sa uskutoční dňa 17.augusta 2016 o 17hod.výstava potrvá do 29.augusta 2016.

 

Mesto Skalica vás srdečne pozýva na vernisáž výstavy Ilja Holešovský – 50 rokov keramickej tvorby, ktorú môžte navštíviť vo výstavných priestoroch Záhorského múzea v Skalici.Výstavu môžete navštíviť do 11. septembra 2016.Ďalšiu  vernisáž výstavy člena Klubu skalických výtvarníkov pri príležitosti životného jubilea “Miroslav Korčák: keramika” ,ktorá sa koná v Galérii u františkánov.Výstava potrvá do 30.augusta 2016.

 

Záhorská galéria Jána Mudrocha v Senici v spolupráci s Mestom Senica pozývajú priaznivcom výtvarného umenia na výstavu s názvom Spojené farby Záhoria / United colours of Záhorie. Vernisáž výstavy sa uskutoční 18. augusta 2016 o 17.00 hod. Výstava potrvá do 16.septembra 2016

 

V Záhorskom múzeu Skalica naďalej  prebieha vernisáž výstavy Cyrilometodejský Velehrad. Výstava približuje návštevníkom dejinné míľniky spojené s pôsobením sv. Cyrila a Metoda na Veľkej Morave a na Velehrade. Výstava potrvá do 18.septembra 2016.

 

V mestskom múzeum a galérii v Holíči sa koná výstava s názvom Premeny života v Habsburskej monarchii v období panovania Márie Terézie.Výstava potrvá do 18.septembra 2016.

Naše tipy:

 

SAHARA 2016

Bystrické hrubé hody

Vinobranie v Smrdákoch

Festival Hudba v Meste 2016

 

zahorie.events kalendár podujatí na Záhorí a blízkom okolí je jediný pravidelne aktualizovaný prehľad kultúrneho života v tomto regióne.  kalendar

Obsah spravodajstva môžu tvoriť kultúrne weby, župné, regionálne, miestne a obecne redakcie, regionálne združenia, regionálne agentúry, kultúrne strediska, kultúrne domy, turistické informačné kancelárie, kiná, divadla, múzeá, galérie, kluby, folklórne a iné súbory, športové kluby, usporiadatelia kultúrnych podujatí a pod.