V sobotu 10. septembra sa Holíč opäť niesol v znamení významného atletického podujatia. Konal sa tu už XXIV. ročník pretekov o Veľkú cenu mesta Holíč. Súťaž bola v poradí tretím podujatím Cyrilometodského maratónu 2016, zaradená do seriálu Grand Prix Záhoria.
Na štart sa zapísalo rekordných 323 pretekárov zo Slovenska, Českej republiky a Maďarska. Rekordný bol aj počet bežcov v detských a žiackych kategóriách, v ktorých súťažilo dovedna 103 atletických nádejí.
Z Holíčanov dosiahli medailové umiestnenia vo svojich kategóriách Simona Gorbatenková, Pavol Riečický, Gabriela Čáralová, Michal Kubica, Tomáš Vulgan a Patrik Halabrín, ktorý zvíťazil v kategórii Benjamínkov. Prvenstvo vybojoval aj Peter Orgoň z AK Junior, ktorý sa stal víťazom dorasteneckej kategórie.

V absolútnom poradí súťaže mužov sa celkovým víťazom stal s časom 29:59 min. Luděk Durďák z Rohatca.
V kategórii žien zvíťazila Irena Pospíšilová z AK Drnovice.
V hlavnej kategórii súperilo aj 15 holíčskych pretekárov. Zo žien bola najúspešnejšou Anna Cvečková z AK Junior. V kategórii do 35 rokov, na trati 4,5 km, obsadila 2. miesto. Rovnaké umiestnenie dosiahli v kat. nad 35 rokov Soňa Gorbatenková a v súťaži nad 45 rokov Mária Brenkusová.
Dve prvenstvá vybojovali holíčski bežci v kategórii mužov. Ján Kocák sa stal víťazom kategórie nad 70 rokov na skrátenej trati 4,5 kilometra, Jaroslav Topor vyhral v kategórii nad 60 rokov.
Organizátori ocenili aj dvoch najúspešnejších bežcov Holíča. Mária Truissard obsadila v kategórii žien 3. miesto, jej oddielový kolega z AK Junior Ondrej Marenčík sa v celkovom poradí umiestnil na 7. priečke.

 

Zdroj: holic.sk