V Mestskom múzeu a galérii v Holíči prebieha výstava senického výtvarníka Ľubomíra Miču nazvaná Horizonty. Otvorila ju slávnostná vernisáž v piatok 23. septembra.

Po úvodných melódiách skladieb v podaní Základnej umeleckej školy sa v mene spoluorganizátorov prihovorila prítomným účastníkom Hana Galková z Oddelenia kultúry a športu.

Tvorbu a dielo vystavujúceho autora priblížila kurátorka výstavy a odborná pracovníčka Záhorskej galérie v Senici Božena Juríčková.

Ľubomír Miča sa výtvarnému umeniu naplno venuje takmer dvadsať rokov. Predseda záujmového združenia výtvarníkov SenArt v Senici stvárnil doteraz viac ako dve stovky obrazov. Väčšinu z nich mohli vidieť návštevníci na desiatich samostatných a vyše dvadsiatich kolektívnych výstavách doma i v zahraničí.

Svojou maliarskou tvorbou sa úspešne zapísal do povedomia laickej i odbornej verejnosti. Potvrdzujú to aj jeho popredné umiestnenia na regionálnych, celoslovenských i zahraničných výtvarných súťažiach.

Na výstavu Ľubomíra Miču môžete zavítať do Mestského múzea a galérie v budove fajansy zdarma až do 21. októbra. Expozícia je sprístupnená v utorok až piatok počas úradných hodín mestského úradu.

 

Zdroj: holic.sk, Ladislav Novak