ZÁHORIE, MYJAVSKÉ KOPANICE – Prvý októbrový víkend v roku patrí kapuste. Medzi najväčšie festivaly na Záhorí patrí Festival Dni zelá 2016. Tešiť sa môžete na Gbelské hodové slávnosti, Jablonkové kumštovanie i na 6. ročník Dňa erteplí a iné zaujímavé podujatia.

 

Mesto Skalica vás pozýva 28. septembra 2016 do mestskej knižnice na besedu s čitateľmi Zem&Vek. Začiatok o 16. 00 hod.

 

Začínajúcu jeseň vám spríjemní koncertný film zachytávajúci svetové turné popovej ikony 21. storočia. Štvornásobný držiteľ ocenenia Grammy známy aj ako „nový Sinatra“ predal za svoju doterajšiu kariéru viac než 55 miliónov albumov a jeho zatiaľ jediné vystúpenie u našich susedov v pražskej O2 Aréne bolo beznádejne vypredané. Snímka zachytáva povestne dokonalú javiskovú show aj zákulisné prípravy. Diváci kín CINEMAX sa na koncertný film Michael Bublé: Tour Stop 148 môžu tešiť už v stredu 28. septembra 2016 o 20:30 hod.

 

Mesto Myjava vás pozýva dňa 28.septembra 2016 na divadelné predstavenie Štyria na kanape, ktoré sa uskutoční v dome kultúre o 19. hod. Nenechajte si ujsť skvelé výkony vašich obľúbených hercov.

 

Reštaurácia Srdiečko v Meste Skalica vás pozýva 29. septembra 2016 o na celoslovenskú súťažnú prehliadku bluesových skupín Slovakian blues challenge 2016. Začiatok o 19.00 hod.

 

Pozývame vás na 2. ročník 24 – hodinovej plaveckej štafety v plávaní, ktorý sa uskutoční 30. septembra 2016 v mestskej plavárni v Senici. Ukončenie štafety 1. októbra 2016.

 

Mesto Stupava vás pozýva na Festival Dni zelá 2016, ktorý začína 30. septembra 2016 a končí 2. októbra 2016. Každoročnou súčasťou bohatého programu je trojdňový Remeselnícky jarmok a výstava Úroda. Atraktívnou je aj súťaž vo varení kapustnice „My varíme ze zelá“. V roku 2016 budú Dni zelá sláviť jubilejný 20. ročník. Už štvrtý ročník Deň otevrítych dverí v pivovare Stupovar, ktorý sa uskutoční 1. októbra 2016  organizujeme pri príležitosti Stupavských Dni Zelá.

 

Najočakávanejšia akcia roka, ktorá sa koná 30. septembra 2016 v reštaurácii  Fit-Pit Club v Meste Senica je tu. Zaži nezabudnuteľnú zábavu na Októberfeste vo Fit-Pit. Hektolitre piva, krásne ženy, skvelé jedlo a atmosféra. To si nemôžeš nechať ujsť!

 

Vinárstvo Habsburg v Meste Holíč vás srdečne pozýva 30. septembra 2016 na Ochutnávku burčiaku pri cimbálke. Tešit sa môžte na 9 – člennú cimbálovú muziku KUJOVJAN a krásne hostessky.

 

Obec Jablonica vás pozýva 30. septembra 2016 na Výstavu záhradkárov. Výstava končí 3. októbra 2016. Organizuje Zväz záhradkárov Jablonica v Dome kultúry.

 

Mesto Gbely a SMM Gbely pozývajú všetkých na Gbelské hodové slávnosti, ktoré sa uskutočnia v dňoch 1. – 2. októbra 2016.

1. októbra 2016 sa uskutoční v Obci Jablonka podujatie Jablonkové kumštovanie. Tešiť sa môžete na ukážky spracovania ovocia, ochutnávky produktov z ovocia, deň otvorených dverí v pálenici s degustáciou, atrakcie pre deti, kultúrny program a predajné stánky.

 

Obec Závod vás pozýva na Hodovú zábavu, ktorá sa uskutoční 1. októbra 2016 v dome kultúry. Zahrajú vám Bečkovi chlapci.

 

Obec Chropov vás pozýva na 6. ročník Dňa erteplí, ktorý sa  uskutoční 1. októbra 2016 o 14.00 hod. v kultúrnom dome Chropov. Príďte sa zabaviť a ochutnať výrobky našich gazdiniek.

 

Mesto Myjava vás pozýva 1.októbra 2016 na futbalový zápas Kopaničiari do kotla!! Myjava-Senica. Hráme regionálne derby so Senicou! Toto nie je len mesto proti mestu, klub proti klubu, TOTO JE REGIÓN PROTI REGIÓNU!!

 

Centrum kultúry Lozorno vás pozýva 2.októbra 2016 na komédiu „Zlatá baňa“. Komédia z prostredia „okrášľovacej“ kliniky. Divákovi vtipnou formou dovolí nazrieť do života lekárov a ich rodín. Kladie aktuálne otázky -napr. Čo všetko sú ľudia ochotní podstúpiť za peniaze?

 

Mestské múzeum a galéria Holíč vás pozýva na výstavu Ľubomira Miču – Horizonty, ktorá sa uskutoční 23. septembra 2016 v priestoroch Mestského múzea a galérie v  Holíči. Výstava potrvá do 21. októbra 2016.

 

V Meste Skalica v galérii u Františkánov naďalej prebieha 20. členská výstava Klubu výtvarníkov, ktorá potrvá do 9. októbra 2016. Ďalej vás pozývame do Záhorského múzea  hod na výstavu Jana Hotařová – Maľba, Silvia Hílková – Sklo. Výstava je spoločnou prezentáciou dvoch generačne rozdielnych skalických autoriek s žánrovo i názorovo rozdielnym umeleckým modulom práce, ktoré sa však stretávajú v príbuznej ideovej schéme i zacielení tvorby. Ťažisko ich reflexií vychádza z princípu nezáväznosti a intuitívnej motivácie, kde umenie je hrou.Výstava potrvá do  14. októbra 2016.

 

Od 16. septembra bude o 14.00 hod v Záhorskom osvetovom stredisku v Senici otvorená interaktívna výstava Archeológia veselo i vážne, ktorá bude priateľským stretnutím tých, čo sa zaujímajú o históriu.Výstava potrvá do 21. októbra 2016.

Naše tipy:

DNI ZELÁ 2016

Gbelské hodové slávnosti

JABLonKOVÉ KUMŠTOVANIE

6.ročník Dňa erteplí

 

 

zahorie.events kalendár podujatí na Záhorí a blízkom okolí je jediný pravidelne aktualizovaný prehľad kultúrneho života v tomto regióne.  kalendar

Obsah spravodajstva môžu tvoriť kultúrne weby, župné, regionálne, miestne a obecne redakcie, regionálne združenia, regionálne agentúry, kultúrne strediska, kultúrne domy, turistické informačné kancelárie, kiná, divadla, múzeá, galérie, kluby, folklórne a iné súbory, športové kluby, usporiadatelia kultúrnych podujatí a pod.