V sobotu 24. septembra privítal areál štadióna Iskry Holíč dobrovoľných hasičov skalického a senického regiónu. Zišli sa tu na III. ročníku súťaže O pohár primátora mesta Holíč, ktorý pripravili členovia miestneho Dobrovoľného hasičského zboru.
Predviesť svoje hasičské umenie prišlo štrnásť súťažných družstiev, deväť mužských a päť ženských tímov. Súťažilo sa v disciplíne požiarny útok s vodou podľa platného súťažného poriadku DPO.

Prvenstvo v kategórii žien si vybojovali dobrovoľníčky B-družstva DZHZ Schaeffler Skalica s dosiahnutým časom 24:51. Ako druhé sa umiestnil súťažný tím Moravského Svätého Jána, tretie miesto obsadili členky Dobrovoľného hasičského zboru Chropov. Víťazný Pohár primátora Holíča v kategórii mužov si z rúk Zdenka Čambala prevzal kapitán tímu DHZ Brodské. Členovia najúspešnejšieho družstva zvládli kráľovskú hasičskú disciplínu časom 18:02. Druhé miesto obsadilo A-družstvo DZHZ Schaeffler Skalica, tretí skončil Dobrovoľný hasičský zbor Gbely. Domáci tím DHZ Holíč sa oproti minulému ročníku zlepšil o jednu priečku a obsadil celkové ôsme miesto.

 

Zdroj: holic.sk