ZÁHORIE, MYJAVSKÉ KOPANICE – Ďalší týždeň mesiaca október je čo sa týka kultúry pestrý. Môžete ísť na  Strašidlá na Holíčskom zámku, Deň otvorených búd v Skalici, Deň otvorených dverí v Kúpele Smrdáky, alebo  vernisáž výstavy Skalica 1950 – 1980 vo fotografii Fridricha Leopolda Slatinského, Jána Pardubského a Františka Tomíka.

 

Mesto Holíč a CVC Holíč pozýva všetkých malých milovníkov strašidiel a duchov na Strašidlá na Holíčskom zámku, ktoré uskutočnia v dňoch 18. – 20. október 2016.

 

Obec Jakubov vás tradicný 14. Deň otvorených dverí, ktprý sa koná 19. októbera 2016. Už 14.-krát otvárame dvere Domu Svitania pre vás všetkých. Príďte medzi nás, aj keď nás nepoznáte a aj keď ste u nás už boli. Tešíme sa na vás, otvoríme vám dvere.

 

Mesto Myjava srdečne pozýva všetkých a najmä starších občanov nášho mesta a regiónu na koncert pre seniorov. Ten sa bude pri príležitosti októbra – mesiaca úcty k starším konať v stredu 19. októbra 2016 o 17:30 hod. v hlavnej sále Kultúrneho domu Samka Dudíka v Myjave. Ďalej vás pozývame na zápas Spartak Myjava vs. VK Prievidza, ktorý začína v športovej hale v Myjave o 18:30 hodine.

 

Únia žien MO Kopčany pozýva všetky zručné, aj menej zručné na Jesenné a „dušičkové“ aranžmány s Dashou vo štvrtok 20. októbra 2016 o 17:00 hod. v Klube dôchodcov v Kopčanoch.

 

Základná umelecká škola Myjava vás srdečne pozýva na  9. ročník tanečnej súťažnej prehliadky My Dance 2016, ktorá sa bude konať v Kultúrnom dome Samka Dudíka v Myjave v dňoch 21. – 22. októbra 2016. Cieľom tejto prehliadky je motivovať tanečníkov a tanečné súbory fungujúce v základných umeleckých školách, centrách voľného času, občianskych združeniach či telovýchovných jednotách príležitosťou predviesť výsledky ich pravidelnej a systematickej práce.

 

Mesto Skalica vás srdečne pozýva na vernisáž výstavy Skalica 1950 – 1980 vo fotografii Fridricha Leopolda Slatinského, Jána Pardubského a Františka Tomíka, ktorá začína 21. októbra 2016 o 16:00 hod. vo výstavných priestorov Záhorského múzea v Skalici. Výstavu môžete navštíviť do 25. novembra 2016.

 

Krv jej pristane halloweenské scénicke predstavenie v zámku Holíč už v piatok 21.októbra 2016 o 20:30 hod.

 

Obec Lozorno vás pozýva do Gazdovskej dedinky Abeland na podujatie Deň hríbov a šlapanie kapusty v Abelande, ktorá sa uskutoční 22. októbra 2016. Budeme vás učiť ako si vypestovať hlivu ustricovú, ktrorú naočkujete do pňa a položíte do chládku na záhradu alebo na balkón.

 

Príďte sa pozrieť dňa 22.  októbra 2016 do Brezovej pod Bradlom na kultúrne podujatie “Očami M.R.Štefánika”. Ponúkneme vám pohľad do života významnej postavy dejín Slovenska a to prostredníctvom osobností, ktoré venovali svoj život záľubám či povolaniu, akým sa v určitých fázach svojho krátkeho ale veľmi aktívneho života venoval aj M.R.Štefánik.

 

Deň otvorených búd v Skalici sa bude konať 22. októbra 2016 v Meste Skalica. Opäť bude otvorených cca 50 vinohradníckych búd. Putovanie za vínom, za vinohradníkmi, to nie je iba o tom prísť, rýchlo okoštovať a utekať za ďalším. Je to predovšetkým o tom stretnúť sa, posedieť a porozprávať sa a popri tom ochutnať staré zásoby alebo aj mladé vínko.

 

Kúpele Smrdáky vás pozývajú dňa 22. októbra 2016 na Deň otvorených dverí pri príležitosti Svetového dňa psoriázy. Kúpele Smrdáky, líder v liečbe kožných chorôb na Slovensku, pripravili pri tejto príležitosti rôzne výhody pre svojich návštevníkov: Bezplatné lekárske konzultácie s dermatovenerológmi, možnosť vyskúšať si minerálny kúpeľ…zdarma + lekárska diskusia o psoriáze- praktické rady a typy .

 

FK TJ Kúty a Obecný úrad Kúty Vás pozývajú v sobotu 22. októbra 2016 na Súťaž vo varení hovädzieho gulášu a kotlíkových špecialít. Podujatie sa uskutoční v priestore za kultúrnym domom.

 

Obec Popudinské Močidľany vás pozýva na divadelné predstavenie Len tak prišli, ktoré sa uskutoční dňa 22. októbra 2016  o  17:00 hod. v Kultúrnom dome.

 

Mesto Senica vás pozýva na tanečný koncert skupiny Sonny – Všade dobre, doma najlepšie, ktorý sa uskutoční v Dome kultúry Senica dňa 22. októbra 2016 o 16:00 hod.

 

Centrum kultúry Lozorno a reštaurácia Zorno vás srdečne pozývajú 23. októbra 2016 na vystúpenie dychovej hudby Záhorienka. Spojené s prezentáciou nového CD o Záhorí. (CK)

 

Záhorácke divadlo uvádza komédiu dellarte – Vjerná Nevjera, ktorá sa uskutoční 23.októbra 2016 Kultúrnom dome Rohožník.

 

MO Únia žien Vrádište vás pozýva na Sladkú nedeľu, ktorá sa uskutoční 23. októbra 2016 v Kultúrnom dome Vrádište od 14:00 hod. Ponúkame vám predaj čerstvých domácich zákuskov a koláčov.

 

Mesto Skalica vás i vašich priateľov srdečne pozývajú na vernisáž výstavy Lucie Regáskovej a jej hosťa Lucie Blanárikovej. Výstava skla a grafického dizajnu sa uskutoční v piatok 14. októbra 2016 o 17:00 hod. v Galérii u františkánov. Výstava potrvá do 16. novembra 2016.

 

Od 16. septembra bude o 14.00 hod v Záhorskom osvetovom stredisku v Senici otvorená interaktívna výstava Archeológia veselo i vážne, ktorá bude priateľským stretnutím tých, čo sa zaujímajú o históriu.Výstava potrvá do 21. októbra 2016.

 

Mestské múzeum a galéria Holíč vás pozýva na výstavu Ľubomira Miču – Horizonty, ktorá sa uskutoční 23. septembra 2016 v priestoroch Mestského múzea a galérie v  Holíči. Výstava potrvá do 21. októbra 2016.

Naše tipy:

 

Strašidlá na Holíčskom zámku

Skalica 1950 – 1980 vo fotografii

Deň otvorených búd v Skalici

Deň otvorených dverí

 

 

zahorie.events kalendár podujatí na Záhorí a blízkom okolí je jediný pravidelne aktualizovaný prehľad kultúrneho života v tomto regióne.  kalendar

Obsah spravodajstva môžu tvoriť kultúrne weby, župné, regionálne, miestne a obecne redakcie, regionálne združenia, regionálne agentúry, kultúrne strediska, kultúrne domy, turistické informačné kancelárie, kiná, divadla, múzeá, galérie, kluby, folklórne a iné súbory, športové kluby, usporiadatelia kultúrnych podujatí a pod.