O strašidlách a duchoch mohli doteraz tí najmenší väčšinou iba čítať či snívať. Deti v Holíči sa však s nimi mohli stretnúť aj naživo. Stačilo pozbierať odvahu a prísť na zámok. Mesto v spolupráci s Centrom voľného času tu pripravilo podujatie nazvané Noc strašidiel na zámku. Tento rok s novinkou ktorou bolo halloweenské scénicke predstavenie Krv jej pristane.

Pozrite si krásnu atmosféru vo fotoreportáži Dáši Sládkovej.

 

21. októbra patril Holíčsky zámok predovšetkým strašidlám.
Už ôsmy ročník obľúbeného večera plného strašidiel pripravilo Mesto Holíč v spolupráci so spoločnosťou SMM Holíč, s.r.o, Centrom voľného času, Základnou umeleckou školou a dobrovoľnými nadšencami.
Od utorka 18. do štvrtka 20. októbra boli prehliadky určené pre „bojkov,“ pre tých najmenších, ktorí si mohli vyskúšať svoju odvahu ale i šikovnosť pri plnení rôznych úloh, samozrejme, v prítomnosti strašidiel. Pre tých odvážnejších boli pripravené tie pravé strašidelné prehliadky zámku v piatok podvečer. Hoci na rozdiel od predošlých rokov neboli tentoraz až také hrôzostrašné, chvíle napätia i trocha strachu mohli návštevníci zažiť v tajuplných zámockých komnatách i podzemných chodbách.

Po strašidelnom putovaní čakali na detských návštevníkov v jednom z depozitov tvorivé dielničky, maľovanie na tvár ale tiež detská diskotéka.
Magický piatkový večer uzatvorilo úsmevné scénické predstavenie nazvané Krv jej pristane v podaní divadelnej skupiny teatro Orlus.

Zdroj: holic.sk