Prvý decembrový víkend v regióne ovládnu podujatia so sviatočnou atmosférou. Vyrazte do ulíc a zažite okrem Vianočných trhov na každom rohu aj Advent na Bratislavskom hrade, Vianočnú uličku v Devínskej Novej Vsi, Ompitálsky jarmok či Alicu v krajine Vianoc. Tým najmenším sa predstaví Mikuláš na ľade a na Hrade Červený kameň. Zahrejú vás Chute Malých Karpát či výstava Salvatora Dalího a ďalších surrealistov v Malokapratkom múzeu v Pezinku. Vyrazte do ulíc a užite si spoločnosť priateľov i neznámych na festivaloch zimy, vína a Vianoc!

Čakanie na najkrajšie sviatky v roku obyvateľom spestria aj okolité obce. Aj tento víkend si z ponuky podujatí každý vyberie program podľa svojho gusta, a určite nebude ľutovať,“ vyjadril sa výkonný riaditeľ KOCR Bratislava Region Tourism Lukáš Dobrocký.

Čaká nás predposledný týždeň spolu s hrou Objavuj poklady bratislavského regiónu. Ešte stále máte čas zapojiť sa do hry prostredníctvom mobilnej aplikácie Bratislava Region, hľadať 270 odkrytých pokladov a hrať o skvelé ceny.

Piatok večer bude ružinovský DK patriť jedinému festivalu pôvodnej slovenskej tvorby. Ružinovská lýra otvorí svoje brány 3. decembra o 17:00 a zaháji Finále súťaže Ružinovskej lýry. Predstaví sa desať finalistov v doprovode Orchestra Gustava Broma. O 20:00 sa uskutoční jedinečný koncert Spomienka na lýru v podaní finalistov legendárnej súťaže Bratislavská lýra.

V Modre, Vinosadoch, Pezinku a v Šenkviciach nájdete od piatka do soboty festival otvorených vinárstiev, gastronómie a kultúry Malých Karpát- Chute Malých Karpát, ktorého partnerom je KOCR Bratislava Region Tourism. Príďte si pochutnať s rodinou a priateľmi na výbornom víne a miestnych gastronomických špecialitách v piatok medzi 16:00-22:00 a v sobotu od 13:00 do 22:00 hod.

Mikuláš na ľade, to je podujatie určené nielen pre deti, ale aj pre dospelých na korčuliach v sobotu rovno na dvoch štadiónoch v Bratislave. Na zimnom štadióne Ondreja Nepelu od 10:00 do 12:00 a na zimnom štadióne Dúbravka od 16:00 do 18:00 hod. Zabezpečený bude športovo-kultúrny program, nebudú chýbať ani detské súťaže, diskotéka a mikulášske darčeky pre všetky deti.

Návštevníci Bratislavského hradu budú môcť zažiť vianočné trhy, trochu nezvyčajne a to priamo na hrade. Advent na hrade je nová tradícia, ktorá priniesla do exteriéru dominanty hlavného mesta živý betlehem, hudobnú produkciu a nádhernú výzdobu.

Siedme pokračovanie Uprising Winter Edition bude znieť v sobotu 3. decembra v Ateliéri Babylon. Hlavnou hviezdou bude francúzska kapela Dub inc, ktorá príde predstaviť svoj nový album “So What”.

Vrece sa roztrhlo aj s oslavami Vianoc v celom regióne.Vianočná ulička v Devínskej Novej Vsi zajtra privíta na Hradištnej ulici množstvo stánkov a hudobný program, ktorý potrvá až do soboty 3.12.

V rovnaký deň si pre návštevníkov pripravila obec Doľany v poradí už deviaty Ompitálsky jarmok. Od 10:00 hod do 18:00 bude v Dome kultúry pripravený program pre celú rodinu a voňavé pohostenie.

V nedeľu 4.12. bude obec Jakubov hostiť od 15:00 do 20:00 Vianočné trhy. Na predaj budú domáce výrobky a pripravený bude aj kultúrny program.

Zabíjačkové špeciality sa budú podávať v sobotu 3.12. v Malackách. Malackú Mikulášsku zabíjačku nájdete od 9:00 hod za OD Jednota.

V ten istý deň pozýva mesto Stupava na Mikulášsky jarmok, ktorý sa bude konať od 6:00 pri kultúrnom dome.       Nasledujúci deň sa bude v Stupavskom parku športovať. Na každého účastníka Mikulášskych pretekov v orientačnom behu bude v cieli čakať sladký mikulášsky balíček.

Mikuláša tento víkend privítajú aj na Hrade Červený kameň. Nájdete ho tam v sobotu 3.12. medzi 10:00-15:00 hod.

V nedeľu 4.decembra v Senci o 15:30 deti vtiahne do čarovného sveta interaktívna mikulášska rozprávka Alica v krajine Vianoc.

Viac informácií nájdete na www.gob.sk

 

Zdroj: region-bsk.sk