ZÁHORIE, MYJAVSKÉ KOPANICE – Pred nami je druhá adventná nedeľa a takto sa aj uberá kultúra v regióne. V mestách už môžete navštíviť adventné dedinky.  Bežia aj zaujímavé výstavy, aj divadelné predstavenia.

 

Mesto Skalica vás pozýva na  “Na slovíčko s odborníkmi” 30.novembra 2016 v spoločenskej miestnosti Štíbora Skalica. Prednášajúci: Primár urologického oddelenia FnSP, a. s. Skalica MUDr. Ľubomír Uherčík, PhD. “UROLOGICKÉ PROBLÉMY SENIOROV” a

Pharm.Dr. Adriana Ďurčanská “LIEKY A FARMAKOTERAPIA”

MCK Malacky vás pozýva 30. novembra 2016 o 17:00hod. na besedu s Alenou Čermákovou. Beseda s autorkou knihy a filmu Anton Srholec.

Záhorská galéria Jána Mudrocha v Senici prináša ako poslednú v tohtoročnom výstavnom pláne všetkým záujemcom a priaznivcom prezentáciu Jozef Zamboj Stretnutie v čase. Vernisáž výstavy tohto akademického architekta sa uskutoční v stredu 30. novembra 2016 o 17:00 hod. v Záhorskej galérii J. Mudrocha.

Kulturný dom  Rohožník vás pozýva 30. novembra 2016 o 19:00hod na koncert tria LA GIOIA.

Najväčšie podujatie v Devínskej Novej Vsi aj tento rok poteší tých, ktorí si nájdu čas a prídu si užiť atmosféru Vianoc pod holým nebom v príjemnom prostredí s bohatým programom a rozmanitou ponukou stánkového predaja. V dňoch 1. – 3. decembra 2016 sa koná podujatie Vianočná ulička.

Mesto Malacky vás pozýva dňa 1. decembra 2016 na vernisáž výstavy ART CLUB 2002. Výstava začína o 17:00 hod v galérii MCK Malacky.

Mestský úrad Skalica vás pozýva 1. decembra 2016 na prvý veľtrh pracovných príležitostí v Skalici. JobDay Záhorie sa uskutoční zasadacej miestnosti na mestskom úrade v Skalici. Ponuka voľných pracovných miest, stáží, trainee programov a brigád.

Mesto Myjava vás pozýva 1. decembra 2016 o 16:30 hod. na výstavu pri príležitosti

  1. výročia Myjavy “Šelijaké obrázky z Myjavy”. Výstava potrvá do 16. decembra 2016.

Centrum voľného času Kúty vás pozýva dňa 1. decembra 2016 na Vianočnú akadémiu – Vítanie Vianoc. Podujatie sa uskutoční v priestoroch Kultúrneho domu Kúty.

Fotografi združení vo Fotoklube ZOS Senica pozývajú na vernisáž výstavy fotografií s názvom OBJEKTÍV 2016, ktorá sa uskutoční vo štvrtok 1. decembra 2016 o 18:00 hod. v Dome kultúry Senica.

Základná škola v Holíči vás pozýva na Vianočnú výstavu, ktorá sa koná v dňoch 2. – 22. decembra 2016 v múzeum fajansy Holíč.

Mesto Gbely a SMM Gbely pozývajú všetkých do Adventnej dedinky v piatok 2. decembra 2016 od 15:00 hodiny pri Dome kultúry Gbely.

Záhorské múzeum v Skalici vás pozýva na vernisáž výstavy Láska k folklóru – Ladislav Zezula, Jozef Pavlík, Zdenka Pavlíková. Výstava začína 2.decembra 2016 o 16:00 hod. vo výstavných priestoroch Záhorského múzea v Skalici. Výstava potrvá do 27. januára 2017.

Ďalej vás srdečne pozývame na tradičný Predvianočný koncert Záhorského múzea v Skalici, ktorý organizuje každoročne v adventnom období ako poďakovanie svojim spolupracovníkom, návštevníkom a pre všetkých priaznivcov dobrej tradičnej hudby. V tomto roku je venovaný 25. výročiu vydávania vlastivedného časopisu Záhorie. Koncert sa uskutoční  2.decembra 2016 o 18:00 hod. v Kultúrnom dome Skalica.

V piatok 2. decembra 2016 sa o 18.00 hod. v evanjelickom kostole v mestskej časti Turá Lúka uskutoční benefičný koncert s názvom “Svet lásku má”. Vstupné naň je dobrovoľné a výťažok z neho bude použitý na podporu Domova sociálnych služieb Úsvit v Myjave a opravu Šaškovho organu v Turej Lúke.

Mesto Senica vás pozýva 2. decembra 2016 na podujatie pod názvom Na skle (v DAVe) maľované s Jankom Slezákom. Príďte sa stretnúť, počúvať, zaspievať si, opýtať sa…a zblízka spoznať umeleckú a ľudskú dušu nášho rodáka, Janka Slezáka. Tešíme sa…

Kino Centrál Smrdáky vás pozýva 2. decembra 2016 o 19:00 hod. na bláznivú komédiu v podaní divadla KĽUD – Láska po vichodnarski. Motívy lásky na “vichodňarski spusob”.

Slovensko Advent 2016 RTVS vás pozýva na koncert Miriam Kaiser, ktorý sa uskutoční 2. decembra 2016 o 19:30 hod.v Jezuitskom kostole sv. Františka Xaverského v Skalici.

Mesto Stupava vás pozýva 3.decembra 2016 na Mikulášsky jarmok,ktorý sa koná pri Kultúrnom dome a v areáli „Barónové”.

Malacká Mikulášska zabíjačka 2016 sa koná už túto sobotu 3. decembra 2016. Pripravili sme pre vás tradičné zabíjačkové špeciality, jelítka, tlačenky, zabíjačkové zelé, klobáse,údenné, pečené rebierka a masko a iné…..pivko M.M , varené víno, čaj. V zateplenom stane zo sedením ,hudbou a dobrou náladou…

Mesto Myjava vás pozýva  na 7. ročník stolnotenisového turnaja vozíčkarov i stojacich s názvom Mikulášska loptička, ktorý sa bude konať 3. decembra 2016 o 9:30 hod. v športovom komplexe na Jablonskej ulici.

Vážení priatelia, pripravili sme si pre vás Mikulášsku domácu zabíjačku! Tá sa uskutoční 3. decembra 2016 od 10:00 hod. v areáli pivovaru WYWAR Holíč. Dobroty priamo od mäsiara! Dorazte!

Obec Kúty vás pozýva na Vianočné trhy 2016. Aj v tomto roku pre vás pripravujeme vianočné trhy, kde nájdete vianočné dekorácie, sviečky, med, medovinu, varené víno, punč, cigánske pečienky a iné dobroty.

Stánky budú otvorené počas programu v kultúrnom dome – teda 3.,6.,9.,10. decembra 2016 od 15:00 do 19:00 hod.

Ďalší rok sa pomaly končí a je tu čas na ďalší megakoncert detskej skupiny Little Rockers, ktorá ho odohrá v rámci svojho predvianočného turné. Prídite si vypočuť nové skladby, ktoré sme pre vás nacvičili a veríme že si z nášho koncertu odnesiete dobrý pocit a nezabudnuteľný zážitok. Koncert začína dňa 3.decembra 2016 o 19:00 hod. KD Sekule.

OŠK Poradie vás pozýva na Mikulášsku zábavu, ktorá a uskutoční 3. decembra 2016 o 20:00hod. v Kultúrnom dome. Do tanca hrá skupina FANTASY.

Mesto Šaštín – Stráže vás pozýva 3. decembra 2016 na EGO – Riverside Club. Na koncerte odznejú najväčšie hity Kontrafaktu ale aj nové skladby od Ega a projektu Podzemgang. Zaručene nebude chýbať “Žijeme len raz” a tá najlepšia párty v Riverside Clube.

Športový klub VAZKA Bratislava vás srdečne pozýva na Mikulášske preteky v orientačnom behu 2016, ktoré sa konajú v Stupavskom parku 4.decembra 2016.

Mesto Holíč pozýva všetky deti v nedeľu 4. decembra 2016 o 14:00 hod. na 1. Lotrinský detský bál na Holíčskom panstve. Podujatie sa uskutoční v zámockej vinárni Holíč. Sladké potešenie čaká na každého princa, princeznú, rytiera a barónku.

Už túto nedeľu 4.decembra 2016 zavíta do ZOC MAX Skalica Mikuláš a dvaja jeho škriatkovia, Lolo a Piškót, ktorí si o 15:00 hodine pripravili jedinečný pesničkovo – divadelný program Lolo a Piškót na snehu.

Naučia vás, ako si stavať snehuliakov, čistiť topánočky, upratať izbičku, ozdobiť stromček, vyrobiť a zabaliť darček. Pre tie deti, ktoré celý rok poslúchali , si Mikuláš pripravil veľa, veľa sladkostí.

Mesto Myjava vás pozýva na 2. Adventnú nedeľu dňa 4. decembra 2016. O sprievodný program sa postarajú deti z materských škôl a z myjavskej rímskokatolíckej farnosti. Zapaľovanie sviec sa bude začínať vždy o 16.00 h.

Mesto skalica vás pozýva na Adventný koncert – Slovácka kapela, ktorá sa uskutoční 4. decembra 2016 o 16:00 hod. v Jezuitskom kostole sv. Františka Xaverského.

Koncert plný vianočných skladieb v podaní Slováckej kapely Romana Horňáčka.

Obec Borský Mikuláš vás pozýva 4.decembra 2016 o 15:00 hod. na Mikulášsku nádielku – príchod sv. Mikuláša. Podujatie sa koná v Dome kultúry – mikulášska diskotéka – rozžiarenie vianočného stromčeka. Pre deti a rodičov pripravené bohaté občerstvenie.

SNM-Múzeum Slovenských národných rád v Myjave, Trnavský samosprávny kraj, Záhorská galéria Jána Mudrocha v Senici vás srdečne pozývajú na otvorenie výstavy “(1)MY….” 3. novembra 2016 v priestoroch Múzea SNR v Myjave. Výstava potrvá do 31. januára 2017.

Mesto Skalica vás pozýva 24. novembra 2016 na výstavu fotografií PHENOgraphies, ktorá sa uskutoční v Galérii u františkánov.Výstava potrvá do 15. januára 2017.

.

Naše tipy:

Predvianočný koncert Záhorského múzea v Skalici

Láska k folklóru

Objektív 2016

 

 

zahorie.events kalendár podujatí na Záhorí a blízkom okolí je jediný pravidelne aktualizovaný prehľad kultúrneho života v tomto regióne.  kalendar

Obsah spravodajstva môžu tvoriť kultúrne weby, župné, regionálne, miestne a obecne redakcie, regionálne združenia, regionálne agentúry, kultúrne strediska, kultúrne domy, turistické informačné kancelárie, kiná, divadla, múzeá, galérie, kluby, folklórne a iné súbory, športové kluby, usporiadatelia kultúrnych podujatí a pod.