Koncom roka skončil v Holíčskom pivovare obľúbený sládek Richard Vetyška. Zákazníci však nemusia byť smutní, pretože žezlo sládka preberie skúsený tým, sládek Ing. Martin Jánošík a člen rodiny majiteľov Štefan Stemberger. Tým sa uzavrie príbeh o rodinnom pivovare z Holíča, navyše od skúsenej dvojice sa môžme tešiť na ďalšie zaujímavé pivné špeciály.

 

Na konci roka sládek Vetyška prijal ponuku od iného pivovaru a odchádza z Holíčskeho pivovaru Wywar na svoju ďalšiu štacu. Človek, ktorý si svojou prácou získal široký rešpekt ako milovníkov červenovlasého moku, taktiež odborníkov, stál pri zrode Holíčskeho pivovaru. „Sme veľmi vďační za dobrú prácu nášho bývalého sládka. Rozišli sme sa v priateľskom duchu a veríme, že táto zmena nás posunie dopredu. Ako kvalitou, taktiež rodinným poňatím toho, ako varíme naše pivo. Richardovi ďakujeme za prácu a sme radi, že bol členom nášho tímu. Je čas ísť ďalej, „dodáva jeden z majiteľov pivovaru Wywar, Martin Kadlec.

 

Súčasťou staronového tímu bude tiež Tomáš Březina, z Brnenského domáceho pivovaru Hellbastrd. „Tomáš je jedným z ľudí, ktorým naozaj záleží na pive a jeho kvalite. Spolu s Martinom a Štefanom tvoria skvelí tým, ktorý naše pivo opäť posunie vpred. Tomáš s nami od začiatku spolupracuje na vytváranie nových pív, ktorým vtlačí nielen jedinečnú chuť, ale aj svoju značku, napríklad pivá Screaming Bitch, Red Rye Bastrd, 15 Years in Hell a ďalšie. Naši zákazníci sa majú na čo tešiť, „dodáva Kadlec.

 

Martin Jánošík má skúsenosti s varením piva z Pivovaru v Banskej Bystrici a tiež z pivovaru Wywar kde pracuje už druhým rokom. K vareniu piva ho priviedla láska k pivu a obdiv k tomuto remeslu. Ako sám hovorí, robí ho so starostlivosťou a láskou. K pivu a starostlivosť o neho má vrelý vzťah. Keďže sa o neho zaujíma už od učňovských. A aké je obľúbené pivo nového sládka z Holíča? „Sú to vrchný kvasené pivá, mám rád špeciály a zhliadol som sa v ALE pivách.“ usmieva sa Jánošík.

Milovníci Holíčskeho piva sa budú môcť tešiť na rukopis nového sládka v nových pivách. „Chystám veľa pív typu ALE, chcem sa zamerať aj na pôvodné, tradičné receptúry a špeciály. Okrem iného zachováme tradíciu poctivo chmeleného horkého piva, kvalitných vyberaných surovín a precíznej práce. To zdobí náš pivovar od jeho vzniku,“ dodáva Jánošík.

 

A čo by odkázal všetkým milovníkom piva Wywar? „Teším sa na reakcie od našich zákazníkov a milovníkov piva. Verím, že kvalita a obľuba Holíčskeho piva a pivovaru len porastie. A ako sa hovorí – každý správny pivár, pije pivo Wywar, „uteká späť k práci sládek Holíčskeho pivovaru Wywar, Martin Jánošík.

Holíčsky pivovar vznikol v roku 2014 kde naviazal na pôvodný pivovar ktorý založil Jozef II., nesie v sebe historický odkaz mesta Holíč, ale aj nové technológie a reakcie na vznik ďalších minipivovarov. „Zakladáme si na tom, aby naše pivo bolo pre všetkých príjemným zážitkom. V tom sa snúbi naša rodinná tradícia a práca, ktorú do varenia nášho piva celá rodina dávame, „dodáva Kadlec.

Viac informácií o pivovare a ponuke piva nájdete na www.holicskypivovar.sk.