Fašiangy- symbol veselosti, zábavy a hodovania. Také boli v minulosti a také ich olsavujeme v bratislavskom regióne i dnes. Fašiangové obdobie začalo už v čase od Troch Kráľov a skončilo sa tento týždeň, popolcovou stredou. Tento týždeň máme za sebou okrem hodovania a tradičných zábav aj pochovávanie basy, ktoré ukončilo obdobie fašiangu. Aj keď sa zima ešte neskončila už čoskoro nás čaká vítanie jari, ktoré so sebou prinesie množstvo podujatí.

 

V sobotu sa v bratislavskom regióne predstaví výstava Bratislavské mineralogické dni 2017, vinárske podujatie Biel Vinalia 2017 a 5.ČSOB Zimná séria 2017 v Čilistove. Medzinárodný festival filmových klubov Febiofest prinesie filmy z Cannes, Rotterdamu aj Locarna exkluzívne na MMFK Febiofest 2017 aj do Bratislavy v dňoch 2- 8.marca 2017. Máme sa na čo tešiť aj tento víkend.

 

„Podujatia tohto týždňa so sebou priniesli chute, vône a tradície fašiangu. Zajtra odštartuje bežecké podujatie, ktoré zabezpečí nevšedný športový zážitok nielen pre bežcov, ale aj pre divákov. Na svoje si prídu aj milovníci vín a dobrých filmov,“ povedal výkonný riaditeľ KOCR Bratislava Region Tourism Lukáš Dobrocký.

 

Prvý marcový víkend odštartuje už 5. ročník zimného behu ČSOB zimná bežecká séria, ktorého sa každoročne zúčastňuje okolo 600 – 700 bežcov všetkých vekových aj výkonnostných kategórií, množstvo divákov a inak tomu nebude ani tento rok. Pripravené sú tri bežecké trate a pre tých najlepších ceny. Bežci sa postavia na štart už túto sobotu 4. marca 2017 v Čilistove. Podujatie je určené najmä pre rekreačných bežcov z Bratislavy a Bratislavského kraja, pre deti, mládež i dospelých.

ČSOB zimná bežecká séria

 

Medzinárodný festival filmových klubov Febiofest prinesie filmy z najslávnejších svetových festivalov ako Cannes, Berlinale či Rotterdam. V hlavnom meste sa uskutoční 2- 8. marca 2017 v Kine Mladosť, Lumière, Foajé a Artkinom za zrkadlom.

Febiofest 2017

 

Už túto sobotu 4.3. sa v Dome kultúry-Cultus na Ružinovskej 28 v Bratislave v čase od 9:00 do 17:00 uskutočnia Bratislavské mineralogické dni, ktoré predstavujú jednu z najväčších výstavných akcií v Slovenskej republike zameranú na minerály, fosílie, šperky z drahých a ozdobných kameňov a meteority. Viac ako 50 vystavovateľov zo Slovenska, Českej republiky, Maďarska, Poľska ale aj Nemecka, Rakúska a Ruska ponúka širokej verejnosti možnosť nahliadnuť do sveta neživej prírody, krásy minerálov, fosílií, drahých kameňov a meteoritov.

 

12. ročník medzinárodnej súťaže vín pre malých aj veľkých výrobcov vína Biel Vinalia 2017 sa uskutoční v sobotu 4.3.2017 vo Veľkom Bieli Súťaž je zaradená do zoznamu nominačných výstav hroznových vín pre výberovú súťaž Národný salón vín Slovenskej republiky 2017. Organizátorom súťaže vín jeSpolok vinohradníkov, vinárov a priateľov vína vo Veľkom Bieli.

 

Viac informácií o aktuálnych podujatiach nájdete na www.gob.sk