53. ročník Malackej hudobnej jari je za dverami. Začíname prvým koncertom už 26. marca o 16.00 h v Kultúrním domečku. Predstaví sa ANDREA ZIMÁNYIOVÁ so svojou kapelou.

Slovenská multižánrová speváčka si pre svojich fanúšikov, pri príležitosti vydania svojho debutového albumu „Okno do duše“, pripravila zmes obľúbených šansónovo-jazzových piesní z nového CD. Na koncerte zaznie autorská tvorba od Juraja Buriana, Adrieny Bartošovej a iných. Žánrovo pestré a inštrumentálne nápadité diela s vynikajúcimi domácimi textami od Zora Laurinca , s presahom k iným žánrom, sú zárukou jedinečného koncertu. Koncert nadväzuje na tradíciu šírenia idey Šansónových večerov režiséra Jožka Bendárika, pre ktorého bola Andrea Zimányiová akýmsi precítením a naplnením myšlienky spievaného šansónu. S úctou a odkazom k spievanému šansónu tak zaznejú obľúbené Bednárikove šansóny a nová tvorba talentovanej speváčky. A za pozornosť isto stojí i to, že v kapele hrá na bicie Malačan Anton Zajaček.
 
Obsadenie kapely: Juraj Burian -gitara, Anton Zajaček-bicie, Tamás Belicza-basova gitara, Erik Dimitrov-klavír, Viliam Majer-akordeón.

 

Zdroj: mckmalacky.sk