Na Malackej hudobnej jari ďalšie vystúpenia.

 

Malačan Pavol Hoďa a Saxophone Syncopators na Malackej hudobnej jari.

Vo štvrtok 6. apríla 2017 o 18.00 h v Kultúrním domečku (kino) vystúpi medzinárodne uznávané saxofónové kvarteto SAXOPHONE SYNCOPATORS. Toto unikátne zoskupenie sa špecializuje najmä na autentickú interpretáciu hudobného žánru ragtime
v aranžmánoch pre štyri saxofóny. Aranžmány týchto skladieb pochádzajú z rokov 1910 až 1920, kedy saxofón ako hudobný nástroj zažíval svoj najvačší vývoj a stal sa veľkou inšpiráciou pre interprétov aj pre hudobných skladateľov. Okrem toho sa členovia Saxophone Syncopators venujú aj interpretácii skladieb tzv. vážnej hudby, ktoré v tomto období pre toto obsadenie boli skomponované. Súčasťou bude aj premietanie nemej grotesky Charlieho Chaplina so živým hudobným sprievodom. Účinkujúci vystupujú v kostýmoch, ktoré sa pre podobné účely používali aj začiatkom  minulého
storočia. Predstaví sa Malačan Pavol Hoďa – soprán/alt/c-melody saxofón, Frederika Babuliaková – alt saxofón, Ján Gašpárek – tenor saxofón, Ladislav Fanzowitz – barytón saxofón, aranžmány.

Tento koncert ponúkame v dopoludňajších hodinách aj pre školy. Podujatie z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia.

SAXOPHONE SYNKOPATORS

 

Klasická hudba netradične

V nedeľu 2. apríla 2017 o 16.00 h sa v Kultúrním domečku (kino) v Malackách uskutoční
II. koncert 53. Malackej hudobnej jari. Predstaví sa Vám hudobné zoskupenie ENSAMBLE MUSICA PER VOI, ktorého hudba je určená pre všetkých ľudí milujúcich vážnu hudbu. Repertoár tvoria skladby od obdobia renesancie až po hudbu 21. storočia, ktorá je pretransformovaná a podaná inak, ako ju poznáte.

Koncert zoskupenia ENSAMBLE MUSICA PER VOI, ktorý sa mal uskutočniť v rámci Malackej hudobnej jari v nedeľu 2. apríla o 16:00, sa pre chorobu hudobníkov ruší. Mestské centrum kultúry ďakuje za pochopenie.

 

ENSAMBLE MUSICA PER VOI

plagat_mhj__-724x1024