Druhý aprílový víkend v bratislavskom regióne sľubuje veľa zážitkov pre vinárov, športovcov aj pre umelcov. Modranské vína a tradičná gastronómia priláka  návštevníkov  na Deň modranských pivníc, športové zážitky prinesie Národný beh Devín – Bratislava a filmárske umenie predstaví Týždeň slovenského filmu.

 

Aj tento víkend sa môžu návštevníci nášho regiónu tešiť na množstvo kvalitných podujatí. Milovníci vína, športovci a, samozrejme, aj tí najmenší si prídu na svoje. V bratislavskom regióne sa koná veľa kvalitných podujatí, na ktoré prichádzajú čoraz častejšie aj zahraniční návštevnícipovedal riaditeľ krajskej organizácie Bratislava Region Tourism Lukáš Dobrocký.

Deň Modranských pivníc prinesie v sobotu do Modry od 13:00 do 22:00 neopakovateľnú atmosféru. 41 vinárov otvorí starobylé pivnice v ktorých si pochutnáte na výbornom víne ale aj tradičnej gastronómií nášho kraja. Spoznáte tajomné zákutia Modry zväčša pred návštevníkmi ukryté a nahliadnete do života vinárskych rodín.

Poctivé vína máte možnosť ochutnať aj na podujatí Bielske vínne chodníčky vo Veľkom Bieli. Od 13.00 do 20:00 môžete nahliadnuť do pivníc bielskych vinárov, objaviť tam ukryté vínne tajomstvá a ochutnať množstvo vynikajúcich vín.

Jubilejný 70. ročník Národného behu Devín – Bratislava je bežecká udalosť roka, ktorej sa zúčastňujú všetky vekové kategórie. Najstaršie atletické podujatie na Slovensku odštartuje v nedeľu o 10:00 spod hradu Devín a povedie 11 km dlhou traťou až do centra Bratislavy.

Týždeň slovenského filmu prinesie divákom od 3. do 9. apríla v kine Lumière kolekciu minuloročných domácich titulov pohromade na jednom mieste. Premietne sa približne 30 filmov a niekoľko krátkometrážnych snímok. Súčasťou podujatia bude aj odovzdávanie národnej filmovej ceny Slnko v sieti, slovenskej obdoby Českých levov či amerických Oscarov.

V sobotu sa vvstupavskom kultúrnom dome a v areáli „Barónové“ uskutoční Veľkonočný jarmok. Okrem tradičného trhu sa môžete tešiť na výrobky a remeslá, pre deti je pripravené divadelné predstavenie Šašo Fifo a priatelia.

Atmosféru veľkonočného jarmoku zažijete aj v Dome kultúry Dúbravka. V sobotu od 9:00 do 20:00 budú pripravené vystúpenia, workshopy a remeselné trhy zamerané na ručne vyrábané výrobky, prírodné produkty a zdravé pochutiny.

Fanúšikovia starých veteránov ocenia Veteránsku jazdu, ktorá sa uskutoční v sobotu od 10:00. Veterány štartujú z námestia v Šenkviciach a presunú sa na námestie vo Svätom Jure, kde bude od 10:30 – 11:30 prehliadka vozidiel. Kto si nestihne prezrieť krásu veteránov, môže tak urobiť ešte od 13:00 – 14:00 na námestí v Šenkviciach.

 

Viac informácií o aktuálnych podujatiach nájdete na www.gob.sk