Záhorské múzeum v Skalici do svojho výstavného plánu pravidelne zaraďuje i podujatia venované deťom a jedným z nich je i výstava ilustrátora Ladislava Csurmu s názvom Deťom pre radosť.

 

Ladislav Csurma je absolventom SUPŠ v Košiciach (1975-79). Pracoval v Slovenskej filmovej tvorbe na Kolibe ako animátor kreslených filmov pre deti (Kuk a Bubu, Dada a Dodo, Chlapec s čiapkou, Willy Vuhlmaus, Mesto na Dunaji …). Od roku 1988 tvorí v slobodnom povolaní (komiksové príbehy Pipi dlhá pančucha, Romanové dobrodružstvá, Inšpektor Barány, Tajomstvo starého domu; ilustrácie kníh Františka Šebeja Karate, Karate-Kata, Strečing, Pranajáma; pre ďalších autorov Encyklopédia atletiky, Lyžovanie a v edícii “Ako začať ”rôzne športové publikácie; vlastná séria leporeliek pre vydavateľstvo Timy a Valibuk pre Q 111).

V rokoch 1990 – 1995 pôsobil v Luxemburgu v „Štúdiu 352“ – tvorba animovaných seriálov Spooky, Les Crobs, Renárt a i. Po roku 1995 spolupracuje s talianskym štúdiom „Rainbow“ – animované seriály Tommy a Oskar, Winx, Monster alergie a so štúdiom Bonton- Zlín (kreslený seriál Bob a Bobek). V súčasnosti pracuje na Slovensku pre rôzne reklamné agentúry, ilustruje učebnice pre základné školy a venuje sa voľnej tvorbe. Žije a tvorí v Lábe.

Výstava v Záhorskom múzeu v Skalici bude prezentovať výber z autorovej tvorby venovanej predovšetkým detskému publiku.

Úvodné slovo na vernisáži výstavy prednesie Ján Hladík. V kultúrnom programe vystúpia žiaci Súkromnej základnej školy Štvorlístok zo Skalice.

Výstavu môžete navštíviť do 4. júna 2017.

 

Názov podujatia:   Laco Csurma – Deťom pre radosť

Miesto:                  Záhorské múzeum v Skalici, Námestie slobody 13, 909 01 Skalica

Dátum konania:    vernisáž v piatok 28. apríla 2017 o 16.00 hod.