Podujatia tohto víkendu vytiahnu do mesta a do prírody aj tých najnáročnejších. V hlavnom meste sa môžete tešiť na Bratislavské mestské dni 2017, Bratislavský cyklofestival, Dobrý trh na Jakubáku a Samove hry 2017. V Pezinku to budú Vínne trhy a Beh mesta Pezinok, Svätý Jur obohatí podujatie Vínna ulička – Svätojurské hody a gazdovská dedinka Abeland v Lozorne deti naučí 7 remesiel.

 

 „Aj vďaka takým podujatiam, aké nás čakajú tento víkend majú obyvatelia a návštevníci bratislavského regiónu možnosť spoznať jeho tradície a históriu. Podujatia tohto víkendu sú určené aj tým, ktorí chcú stráviť voľný čas na vzduchu, objavovať zaujímavosti a atraktivity regiónu a pritom si aj zašportovať a dobiť batérie,“ povedal výkonný riaditeľ KOCR Bratislava Region Tourism Lukáš Dobrocký.

Príďte na prvý bratislavský Cyklofestival zajtra od 14:00 do Starej tržnice v Bratislave a okrem diskusií, prednášok a noviniek z cyklodopravy si môžete nechať skontrolovať technický stav vášho bicykla.

Poctivý, remeselný a v súlade s prírodou. Taký bude Dobrý trh na Jakubovom námestí aj túto sobotu 22.4. Príďte spomaliť, vychutnať si život, ochutnať kvalitné dobroty a stretnúť priateľov.

Týždeň po Veľkej noci v sobotu 22.apríla v Gazdovskej dedinke remesiel zažijete sedem druhov remesiel. Od 10:00 do 17:00 sa budú vyrábať laná, šindle, deti sa priučia od mlynára, pekára, kováča, či šperkárky. Samozrejme nachystáme halušky ,polievku a sladké prekvapenia.

Devínska Nová Ves pozýva na XI. ročník podujatia Samove hry, ktoré opäť zabaví každého diváka. S otvorením turistickej sezóny tu v sobotu zažijete návrat do histórie. Samove hry otvorí veľkolepý výstrel z dela. Návštevníkov čaká pestrý a zaujímavý program  spojený s ukážkami historických remesiel, šermu, bojového umenia a vystúpeniami sokoliarov, jazdcov na koňoch ako i ohňovej šou.

Bratislava bude opäť zadarmo. Bratislavské mestské dni 2017 predstavia víkend plný osláv, ktorými si už po 14.ty raz pripomenieme historické výsady hlavného mesta. Hlavné mesto otvorí svoje brány a cez víkend od 22. do 23. apríla ponúkne svojim obyvateľom a návštevníkom múzeá, galérie, výstavy, športoviská, zoo, workshopy či prechádzky so sprievodcami.

 

Milovníci svätojurského vína, si aj tento rok počas Svätojurských hodov od zajtra do nedele 23.apríla môžu prísť na svoje a okrem skvelého sprievodného programu budú môcť aj ochutnať lokálne vína. Budú ich totiž osobne nalievať vinári, ktorí sa zúčastnia podujatia Vínna ulička.

Viac informácií o aktuálnych podujatiach nájdete na www.gob.sk.