Zámocký park sa 1. mája premenil na pestrofarebnú paletu podujatí, atrakcií, vystúpení a  aktivít pre všetky vekové kategórie. Atmosféru znásobilo množstvo dobrého jedla a pitia a v neposlednom rade aj krásne počasie. Do areálu kaštieľa mierili tisícky návštevníkov, ktorí si nechceli nechať ujsť veľkolepé mestské podujatie Prvomájové Malacky 2017.
 

Tradičná akcia ponúkla bohatý program rôznych žánrov. Zámocký park bol rozdelený do šiestich zón, aby si každý našiel to svoje. Na hlavnom pódiu sa vystriedali domáci i cezpoľní, amatéri i profesionáli z oblasti hudby, tanca a spevu. Tanečná skupina Saltatrix, speváci z CVČ, mažoretky ELLA, folklórny súbor Macejko, dychová hudba Malačané, malacká hudobná skupina Darzoy, Sima Martausová, Pavol Hammel so sprevádzajúcim gitaristom Jurajom Burianom, Samuel Tomeček a napokon Celeste Buckingham hrali, spievali a tancovali nadšenému publiku nielen z Malaciek, ale i z okolitých miest a obcí. Historická zóna navodila stredovekú atmosféru a ponúkla rytierske turnaje ako za starých čias. Farmárska zóna ukázala, že máme stále blízko k prírode, od grill show sa niesla neopakovateľná vôňa všakovakých dobrôt. Okrem iného tu niekoľko družstiev zápolilo v grilovaní a odnieslo si vecné ceny, ktoré sa určite zídu pri letných párty. Mladšie generácie si 1. máj užili v detskej zóne, v zóne „Frikulin“ i v priľahlom skateparku. Tých najmenších potešili transformeri, veselý klaun Pepele, bábkové divadlo Studna s rozprávkou o čertoch, ale i futbalová exhibícia, v ktorej si deti mohli vyskúšať svoje loptové zručnosti.
Podľa ohlasov návštevníkov môžu byť organizátori Prvomájových Malaciek 2017 spokojní. Nech žijú Prvomájové Malacky 2018!

Text a foto: I. Sochorová, www.malacky.sk