Tento víkend nás v bratislavskom regióne čakajú typické podujatia mesiaca máj. V Bratislave to bude Bratislavský majáles, Cirkul´art 2017 a Slovenský pohár v slalome v areáli Divokej Vody v Čunove. Na Devín prídu rytieri, na Hrade Červený kameň nájdete remeselné trhy a vína, v Novej Dedinke Malodunajský vodácky maratón a v Abelande naučia deti remeslám.

„Tradičné podujatia jari zaplnia tento víkend tie najkrajšie miesta v regióne. Na svoje si tak prídu aj milovníci vín, dobrej hudby a športu,“ povedal výkonný riaditeľ KOCR Bratislava Region Tourism Lukáš Dobrocký
Bratislavský majáles je open air festival, ktorý otvára sezónu bratislavských kultúrno-spoločenských podujatí pre najširšiu verejnosť. Súčasťou podujatia sú koncerty na Tyršovom nábreží v Petržalke, kreatívny trh handmade dizajnu, programy pre deti, ukážky netradičných športov, stánky občianskych aktivít a na záver „ohňostroj roka“ na Dunaji. Začína už zajtra a potrvá do nedele. Súčasťou podujatia bude v nedeľu už siedmy ročník cyklopodujatia Župná dvadsiatka. Tá štartuje o 11:00 na Tyršovom nábreží a cyklotrasa vedie aj cez Rakúsko.
Festival nového cirkusu, Cirkul´art 2017 je medzinárodnou prehliadkou kreatívnych a žánrovo pestrých umeleckých produkcií so zameraním na súčasné divadlo a moderný cirkus. Predstaví sa zajtra v Eurovei a 6. a 7.mája v Divadle Aréna v Bratislave.

Prvú májovú sobotu príďte do Gazdovskej dedinky remesiel v Lozorne, kde si deti budú môcť vyrobiť indiánsky luk a vyskúšať lanovú dráhu a lezecký strom. Začiatok je o 9 hodine a v priebehu dňa sa dozviete rôzne informácie o indiánskom spôsobe života, love, technike streľby.

Ak máte radi ľudovo-umeleckú tvorbu, nenechajte si ujsť remeselné trhy na nádvorí Hradu Červený Kameň. Viac ako dvadsať remeselníkov a handmade-výrobcov Vám od soboty 6.5. do pondelka predvedie svoje zručné umenie.
Zároveň vás pozývame do najväčších hradných pivníc v Malokarpatskom regióne, kde vám 31 vinárov naleje tie najlepšie malokarpatské vína. Vína na Hrade Červený Kameň nájdete už túto sobotu od 13:00 do 20:00 hodiny.
Cez víkend sa bude v areáli Divokej Vody v Čunove pretekať. Slovenský pohár v slalome a nominačné preteky potešia športových nadšencov od 8:30 do 14:00 hodiny.

Malodunajský vodácky maratón je podujatie organizované za účelom stretnutia vodákov a kamarátov, ktorí si každoročne na začiatku sezóny zmerajú sily v rôznych kategóriách na trase dlhej 31km. Maratón sa koná v sobotu v Novej Dedinke a po jeho skončení si budete môcť posedieť pri živej country hudbe pri mlyne v Jelke.
Prvé tohtoročné podujatie Rytieri na Devíne si v nedeľu 7.5. pripravilo bohatý program, v ktorom návštevníkov prenesie do obdobia stredoveku a jeho vyvrcholením bude rytiersky turnaj na koňoch! Od 10:00 do 19:00 hodiny sa diváci budú môcť rozptýliť rôznymi dobovými hrami, odviezť sa na koni, zastrieľať si z luku, navštíviť remeselné stánky alebo si prezrieť celý hrad Devín. V tejto sezóne bude nanovo sprístupnená horná časť hradu, takže si budete môcť vychutnať pohľad na šíre okolie.

Viac informácií o aktuálnych podujatiach nájdete na www.gob.sk