Čaká nás víkend plný chutí, športu a domácich miláčikov. Druhý májový víkend sa môžeme v bratislavskom regióne tešiť na Ružinovské farmárske trhy, prechod Banského náučného chodníka, beh Crazy Colors 2017, festival Nová dráma, výstavu vín Kráľovský rizling 2017, Seneckú korčuľu, Karloveský festival zvierat a súťaž Ružinovský psí miláčik.

 

„Obyvateľov a návštevníkov bratislavského regiónu čaká víkend rôznorodých podujatí. O jarnú atmosféru sa chceme podeliť tak, že ponúkneme to najlepšie, čo tu máme,“ povedal výkonný riaditeľ KOCR Bratislava Region Tourism Lukáš Dobrocký.

Víkend odštartuje tradičnými dobrotami. V sobotu o 8:00 si príďte pochutnať na Ružinovské farmárske trhy do DK Ružinov.

Tento víkend sa bude behať pre tých, ktorí behať nemôžu. Beh Crazy Colors 2017 odštartuje v Petržalke v sobotu o 10:00 a tí najvytrvalejší si môžu trúfnuť na trať dlhú až 60km.

Malokarpatský  banícky spolok Pezinok pozýva na prechod Banského náučného chodníka v sobotu o 9:00. Turistická trať začne v Zumbergu – pri Pinelovej nemocnici.

13. ročník festivalu Nová dráma vyvrcholí už túto sobotu a predstaví to najzaujímavejšie zo súčasnej drámy na Slovensku. Do hlavného programu bolo vybratých 9 inscenácií, z ktorých 3 budú ocenené. Ceny budú odovzdané počas slávnostného ceremoniálu 13. mája.

Vo Svätom Jure sa v sobotu uskutoční výstava vín Kráľovský rizling 2017. Táto výstava patrí medzi nominačné výstavy Národného salóna vín SR a je zameraná na odrodu Rizling rýnsky, ktorej pestovanie má vo Svätom Jure dlhodobú tradíciu a obľúbenosť.

Na Slnečných jazerách v Senci sa tento týždeň vybláznia milovníci in-line korčuľovania. Tradičné rodinno-športové podujatie Senecká korčuľa tam v sobotu odštartuje o 8:00.

V sobotu od 10:00 do 14:00 sa bude v Líščom údolí hľadať najmilšie zvieratko Karlovej Vsi. Karloveský festival zvierat  si pripravil súťaže, hry a sprievodné podujatia. Moderuje zabávač a milovník zvierat Richard Vrablec.

 

Druhá májová sobota bude v gazdovskej dedinke Abeland patriť mamičkám. Od 10:00 do 17:00 sa tu bude variť, ochutnávať a tvoriť.  Pre deti budú pripravené tvorivé dielne.

V DK Ružinov poteší všetkých milovníkov psov druhý ročník podujatia Ružinovský psí miláčik. Tento rok sa bude konať v nedeľu 14. mája od 15.00.

Viac informácií o aktuálnych podujatiach nájdete na www.gob.sk