Tento víkend si pripomenieme 208. výročie obliehania Bratislavy Napoleónom, o zábavu sa postará Karloveský majáles, múzeá a galérie privítajú nočných návštevníkov, Stupavské trhy predstavia zručných umelcov a Abeland zabaví tých najmenších.

„Už zajtra odštartuje podujatie, ktorým si pripomenieme významný medzník pre Bratislavu, akým bitka o Bratislavu určite bola. Podujatie každoročne priláka okrem domácich aj turistov, mladých ľudí, školákov a rodiny, pretože tá takzvaná víkendová turistika sa deje v bratislavskom regióne,“ povedal výkonný riaditeľ KOCR Bratislava Region Tourism Lukáš Dobrocký.

Napoleon bude obliehať Bratislavu aj tento rok. Bratislavský región si pripomenie 208. výročie obliehania Bratislavy Napoleónom v dňoch 19. – 21. mája 2017 v Sade Janka Kráľa a na Tyršovom nábreží v Petržalke. Podujatia sa zúčastní približne 450 bojovníkov. Od piatka do nedele budú pripravené aj sprievodné podujatia pre deti, prezentácia dobového vojenského táborenia , prezentácia dobových remesiel a ľudového umenia. Chýbať nebude ani dobová a ľudová hudba. Nájdete nás v stánku KOCR Bratislava Region Tourism.

V sobotu 20.5. sa môžete prísť zabaviť na Karloveský majáles. Nájdete ho v Líščom údolí, kde sa bude od 9:00 do 22:00 spievať a tancovať. Pripravených je kopec sprievodných akcií pre deti, kolotoče, tvorivé dielne a koncerty.
Iba jeden deň v roku sa môžete túlať chodbami múzeí a galérií až do polnoci a objavovať ich skryté zákutia a komnaty. Počas Noci múzeí a galérií môžete absolvovať výklady k aktuálnym výstavám, dielne pre rodiny s deťmi, workshopy pre dospelých, hudobný program a ďalšie podujatia. Nenechajte si ujsť prehliadku Hradu Červený kameň, kaštieľa v Malackách, Slovenského národného múzea, SNG a desiatky ďalších v sobotu 20.5. po celej Bratislave a okolí..

V tretiu májovú sobotu teda 20. mája vás pozývame do Gazdovskej dedinky v Lozorne. príde strihač oviec. Bude otvorená bio predajňa so syrmi, chlebom, medom a vínkom. Navaria sa halušky, polievka a niečo dobré sa napečie. Otvoríme o 10 hodine a skončíme okolo 14.30hodine.
Počas Stupavských trhov v sobotu 20.5. bude prebiehať trh- handmade predajcovia, predaj kulinárskych dobrôt- súčasťou bude aj BazArt zóna, kde sa vám predstavia výtvarníci a iní remeselníci. Skvelá akcia, ktorá už tradične v máji predstaví zručných výrobcov, predajcov. Tento rok akciu nájdete v krásnom Zámockom parku v Stupave. Zároveň chceme vytvoriť aj miesto pre predaj zaujímavých kúskov oblečenia v štýle BOHO a Vintage. Zóna, kde bude možné aj staré kúsky nábytkov, či dekorácii predať a tak pomôžeme nájsť nový domov. Samozrejmosťou je aj sprievodný program počas dňa pre deti aj dospelých.

Viac informácií o aktuálnych podujatiach nájdete na www.gob.sk