Historický festival Rotenstein, Letecký deň Dubová, Ekotopfilm-Envirofilm, Jarná coffeeslava, Bažant na mlynoch, Otvorené pivnice na sv. Urbana a množstvo akcií venovaných tým najmenším. Oslavy medzinárodného dňa detí vypuknú v bratislavskom regióne už túto sobotu. Vzrušujúci a zábavný program bude pre celé rodiny pripravený na každom kroku.

 

„Podujatia tohto víkendu opäť podporujú aktívne trávenie voľného času obyvateľov regiónu a zároveň prezentujú fakt, že bratislavský región má čo ponúknuť a je turisticky atraktívny. Tohtoročné podujatia pripravené pre deti sú veľmi rozmanité a kreatívne a zabavia sa na nich aj rodičia,“ povedal výkonný riaditeľ KOCR Bratislava Region Tourism Lukáš Dobrocký.                                              

Festival filmov o trvalo udržateľnom rozvoji Ekotopfilm, Envirofilm, ktorého je KOCR Bratislava Region Tourism opäť partnerom odštartoval v pondelok 22.mája v bratislavskom hoteli Tatra. Filmy si tak môžete pozrieť až do piatka 26.5.

Coffeeslava je späť a ako sa na druhý ročník patrí, bude ešte lepšia, väčšia a ešte viac nabitá kávou. Už teraz sa môžete tešiť na program, ktorý nájdete v 12 kaviarňach po celej Bratislave od 8:00 do 21:00. Bude sa pražiť, cuppingovať, párovať kávu s jedlom, využívať kávu ako umelecký prostriedok a mnoho ďalšieho.

Piatkový večer bude v Bratislave patriť skôr narodeným deťom. V Mlynskej doline, v centre internátneho vysokoškolského života, sa už v piatok podvečer začne tradičný Bažant na Mlynoch. Tento rok vystúpia Puding Pani Elvisovej, Jana Kirschner, Polemic, Igor Kmeťo, DJ Milan Lieskovský a ďalší. Bažant si pripravil pre vás novinku v podobe virtuálnej prehliadky pivovaru v Hurbanove.

11.ročník podujatia Otvorené pivnice na sv. Urbana sa uskutoční v piatok a v sobotu 26. a 27. mája. Približne 150 pivníc od Bratislavy až po Trnavu bude otvorených pre návštevníkov v piatok od 14:00 do 21:00h a sobotu od 12:00 do 21:00 h. KOCR Batislava Region Tourism aj aj tento rok partnerom tohto obľúbeného vinárskeho podujatia.

Počas celého víkendu budú rytieri bojovať o zámok v Holíči na najväčšom historickom festivale na Slovensku, Rotenstein. Rytierske turnaje na koňoch, šerm, dobovú hudbu, remeslá, žonglérov, oheň, dobovú gastronómiu a úžasnú atmosféru festivalu obklopeného vodnou priekopou plnou vody budú môcť návštevníci vidieť v sobotu a v nedeľu od 10:00. Na podujatí bude aj prezentačný stánok BRT, v ktorom návštevníci nájdu na jednom mieste všetky atraktivity bratislavského regiónu.

Letecký deň Dubová otvorí svoje brány už v sobotu ráno. Od 9:00 do 16:00 hodiny tak budú môcť návštevníci vidieť atraktívny program. Letecké vystúpenia na hranici možností, simulácie bojov, prehliadky leteckej techniky, ukážky špeciálnych zásahových jednotiek policajného zboru. Na podujatí bude aj prezentačný stánok BRT, v ktorom návštevníci nájdu na jednom mieste všetky atraktivity bratislavského regiónu.

Víkend v regióne bude však patriť najmä deťom. Blížiacemu sa Medzinárodnému dňu detí bude cez víkend priať aj počasie. O zábavu sa im postarajú podujatia v Modre, v Pezinku, v Svätom Jure, v Chorvátskom Grobe, v Stupave, v Malackách, v Senci aj v Bratislave. Pestrosť podujatí je naozaj veľká, na svoje si prídu aj tí najvyberanejší.

Viac informácií o aktuálnych podujatiach nájdete na www.gob.sk