Deň otvorených modranských záhrad, Keramické trhy, začiatok Korunovačného týždňa, kultúrne a divadelné predstavenia festivalu Eurokontext, muzikál Mamma Mia, či deň umelcov v Abelande. Víkend prinesie zaujímavé podujatia na každom kroku! Príďte si užiť pestrý program s umeleckým nádychom, ktorý je pripravený v rámci podujatí v rôznych kútoch bratislavského regiónu pre deti i dospelých!

 

 „Podujatia tohto víkendu sa nesú v umeleckom a tvorivom duchu a sú ako stvorené pre všetkých, ktorí chcú voľný čas stráviť aktívne, byť vonku a obdivovať atraktivity regiónu. Pripravené podujatia ponúkajú pestrý program pre deti aj dospelých na každom kroku,“ povedal výkonný riaditeľ KOCR Bratislava Region Tourism Lukáš Dobrocký.

Modranské záhrady sprístupnia svoje romantické zákutia pre návštevníkov v sobotu 10.6. od 14:00 do 20:00 v rámci Dňa otvorených záhrad. Poprechádzať sa môžete až sedemnástimi tematicky ladenými záhradami. Okrem obdivovania ich krásy je pre Vás pripravená Letná čitáreň s programom pre deti i dospelých.

V piatok o 14:00 prepuknú Keramické trhy v Pezinku! Predávať sa bude miestna i zahraničná keramika a počas celého trvania až do nedele je pre Vás pripravený pestrý sprievodný program. Príjemná hudba, tvorivé činnosti pre deti a k tomu chutné jedlo. Počas keramických trhov bude sprístupnená aj vernisáž výstavy keramiky Jakuba a Mariána Lišku v Malokarpatskej knižnici!

Kráľovskú atmosféru Bratislavy prinesie týždeň Korunovačných slávností, ktorý začne už zajtra o 17:00! Do veľkolepej histórie korunovačnej Bratislavy Vás vtiahne bohatý sprievodný program, dobové a historické predstavenia, tematické prechádzky mestom, vystúpenia a mnoho ďalších pripravených aktivít. Pre tých najmenších sú pripravené workshopy. Podujatie potrvá celý týždeň až do 17.júna.

Sobota v Lozorne sa bude 10:00 do 15:30 niesť v duchu umenia! Na podujatie dňa umelcov v Abelande prídu maliari, rezbári, či umelecký fotograf! Deti si môžu skúsiť tvorbu v pripravenej dielničke, strieľať z luku a voziť sa na koni.

V Bratislave cez víkend vypukne medzinárodný divadelný festival Eurokontext, ktorý potrvá od 10.6. do 20.6. Tento rok budú na festivale hosťovať Národné divadlá z Mannheimu, Bukurešti, či Islandu. Festival patrí k najväčším divadelným podujatiam na Slovensku a osloví i tých najnáročnejších divákov.

Okrem spomínaných akcií všetkých milovníkov športu srdečne pozývame na Medzinárodný turnaj o pohár Záhoria v boxe v sobotu, alebo nedeľňajší Mestský prekážkový beh v Bratislave! Víkendové podujatia v regióne sú zamerané na trávenie času vonku v peknom počasí a ponúknu plno zaujímavých aktivít a kvalitné kultúrne zážitky. Na svoje si prídu všetky vekové kategórie, i tí najnáročnejší.

Viac informácií o aktuálnych podujatiach nájdete na www.gob.sk

 

Náš tip:

 

Bratislavské korunovačné dni 2017