Už o týždeň, 15. septembra 2017 privíta národná svätyňa, Bazilika Sedembolestnej Panny Márie v Šaštíne – Strážach tisíce veriacich z celého Slovenska pri príležitosti celonárodnej púte a sviatku Patrónky Slovenska.

 

Program pre pútnikov sa začne vo štvrtok 14. septembra o 17:00 Mariánskou hodinkou. Ústredným momentom národnej púte bude v piatok 15. septembra o 10.30 hod. svätá omša za účasti slovenských biskupov. Hlavným kazateľom bude prešovský arcibiskup – metropolita Mons. Ján Babjak SJ. Popoludní o 14.00 hod. bude akatist k Bohorodičke. Po ňom odštartuje bohatý sprievodný program, ktorý potrvá až do sobotného rána. V sobotu 16. septembra sa uskutoční tradičná Púť seniorov a chorých, hlavným celebrantom a kazateľom na svätej omši so začiatkom o 10.30 hod. bude bratislavský pomocný biskup Mons. Jozef Haľko.

Informácie a plagáty púte i sprievodného programu sú dostupné na webstránke a facebooku baziliky na nasledujúcich odkazoch:

http://www.bazilika.sk/narodnaput

https://www.facebook.com/BazilikaSedembolestnej

Sviatosť zmierenia bude vysluhovaná počas celej púte. V súvislosti s národnou púťou budú vypravené tri mimoriadne vlakové spojenia na trasách z Prievidze, Zlatých Moraviec a z Nitry. Informácie a grafikony týchto vlakových spojení sú dostupné na stránke http://www.slovakrail.sk/sk/aktuality/zssk-vypravi-na-put-do-sastina-mimoriadne-vlaky.html

 

Národná púť k Sedembolestnej Panne Márii 2017