Myjavské kopanice – Medzinárodný festival outdoorových filmov napíše v tomto roku svoju pätnástu kapitolu a zavíta do viac ako päťdesiatich českých a slovenských miest, kde ponúkne divákom pestrú paletu cestovateľských a športových fimov z celého sveta.

 

Po minuloročnej pozitívnej odozve verejnosti sa medzi festivalovými mestami aj v roku 2017 nachádza Myjava, ktorá bude podujatie hostiť od 13. do 18. novembra 2017. V kine Primáš bude pripravených šesť premietacích blokov s celkovo 26 filmami. Svoje zastúpenie tu budú mať Slovensko, Česká republika, Taliansko, USA, Kanada, Mexiko, Maroko, Grécko a Veľká Británia.

 

Premietanie sa bude začínať vždy o 19.00 h a vstupné na jeden blok je 2,- €. Filmy uvádzané v Myjave v rámci festivalu budú mať tematiku skialpinizmu, paraglidingu, kajakárstva, horolezectva, jaskyniarstva, cestovania po neznámych krajinách a mnohé ďalšie. Za zmienku stojí aj to, že v ponuke sa bude nachádzať i oceňovaný slovenský dokument o horských nosičoch s názvom Sloboda pod nákladom, ktorý bude zaradený do piateho premietacieho bloku a budete si ho môcť pozrieť pozrieť v piatok 17. novembra 2017. Celý program festivalu v Myjave zverejníme neskôr. Podrobnejšie informácie o celom podujatí a anotácie k filmom nájdete na stránke www.outdoorfilms.cz. Už teraz vás všetkých srdečne pozývame!

 

XV. Medzinárodný festival outdoorových filmov

 

Zdroj: myjava.sk