Bratislava región Devínske hody, Ružinovské hodové slávnosti, Vinobranie v Pezinku, Burza starožitností na Červenom Kameni, Veľká cyklojazda cez mosty – Medzinárodný deň bez áut, Slávnosti vína, Open – air showcase a koncert, Dizajn Market Hviezdko 2017 – Back to school, Umenie z Cvernovky, Festival vodníkov, Senecký beh okolo Slnečných jazier 2017, Stupavská para 2017, Krumpolový deň 2017 a Malacká šošovica. Blížiace sa voľné dni budú v bratislavskom regióne také farebné, ako jeseň sama.

 

„Podujatia Farm Fest, budú tento rok sprevádzať viacero podujatí v rámci Župnej jesene. V auguste odštartovali v Rohožníku, v septembri spestrili Kráľovstvo husaciny v Slovenskom Grobe. Od zajtra budú môcť návštevníci ochutnať tradičné gastronomické výrobky alebo zakúpiť si veci spojené s regiónom na Dúbravských hodoch, budúci týždeň v Stupave na Dňoch zelá a na Karloveských hodoch a 7.-8.10. tohtoročný posledný nájdete na Októberfeste v Bratislave,“ povedal výkonný riaditeľ KOCR Bratislava Region Tourism Lukáš Dobrocký.

 

Atmosféru vidieka prinesie do mesta ďalší Farm Fest, ktorý sa predstaví na Dúbravských hodoch od piatka do nedele. Bude tam pre všetkých, ktorých láka ochutnávať tradičné pochúťky, obdivovať zručnosť remeselníkov a kúpiť kvalitné produkty od farmárov. Dúbravské hody ponúknu okrem gastronomických špecialít aj skvelý program. Do tanca zahrajú a zaspievajú Desmod, Gladiátor, Klnka a Kochanski, Medial Banana, Peter Cmorik, Emma Drobná a mnoho ďalších.

V ružinovskom Parku Andreja Hlinku privítajú na Ružinovských hodových slávnostiach návštevníkov skvelým hudobným programom. Od piatka do nedele sa predstavia mená ako Richard Müller, Polemic, Lojzo a ďalší.

Príďte osláviť Medzinárodný deň bez áut! V piatok sa totiž bude konať Veľká cyklojazda cez mosty. Trasa odštartuje na Námestí SNP o 18:00 hodine.

Na Hlavnom námestí v Bratislave sa bude zajtra spievať. Predstavia sa 3 skvelé slovenské kapely a unikátny zahraničný hosť! Open – air showcase a koncert začne od 18:00 a potrvá do 22:00 hodiny.

Hviezdoslavovo námestie v Bratislave sa bude v piatok a v sobotu niesť v znamení umenia. Dizajn Market Hviezdko 2017 – Back to school predvedie začínajúcich aj etablovaných dizajnérov, tvorcov a predajcov v známych drevených stánkoch so všakovakými handmade výrobkami, ktoré budete môcť naživo vidieť, poskúšať a kúpiť od 10:00 do 19:00.

Za dverami ateliérov Kreatívneho a kultúrneho centra nová Cvernovka sa tvorí, maľuje, navrhuje. Na podujatí Umenie z Cvernovky #1 vám od zajtra do nedele v priestoroch Artattacku a vstupnej haly centra predstavíme vybraných umelcov.

Tradičné oberačkové slávnosti v Pezinku ponúknu od piatka do nedele kultúrny program a kopec sprievodných akcií. Z pestrej ponuky gastronomických špecialít si vyberie naozaj každý! V sobotou nebude chýbať ohňostroj!

Bratislavské Staré Mesto si v sobotu pripravilo staronový Festival vodníkov s cieľom pripomenúť si tradície a povesti, ktoré sa k Bratislave a k rieke Dunaj viažu. Na Hviezdoslavovom námestí ich nájdete od 10:00 do 20:00 hodine.

Tradičná burza starožitností sa bude v sobotu konať na Hrade Červený Kameň od 7:30 do 12:00.

Už túto sobotu vás v Záhorskej Bystrici čaká prezentácia domácich aj zahraničných vinárstiev spojená s ochutnávkou vín- Slávnosti vína. Pripravené je aj chutné občerstvenie a sprievodný program.

Pre športových nadšencov v sobotu v Senci odštartuje o 8:00 beh okolo Slnečných jazier v Parku oddychu v Senci.

Súťažné plavby modelov parníkov na jazierku za Stupavským kaštieľom sa budú konať tento víkend v Kaštieľskom parku v Stupave. Podujatie Stupavská para sa začne o 10:00 a potrvá do 15:00 hodiny.

Slávnosti zemiakov a dobrôt z nich nájdete v Sološnici. Nezmeškajte 10. ročník Krumpolového dňa, ktorý bude spojený so 650. výročím od prvej písomnej zmienky o obci.

V Malackách to bude v sobotu rozvoniavať šošovicou. Od 9:00 do 15:00 na Kláštornom námestí zahrajú Funny Fellows a ďalší. Pripravené sú aj sprievodné akcie.

Župná jeseň opäť ponúkne víkend naplnený slávnosťami a gastronomickými pôžitkami.

Viac informácií o aktuálnych podujatiach nájdete na www.gob.sk