Bratislava Region – Biela noc, ktorá už zajtra v noci ponúkne návštevníkom Bratislavy nevšedné svetelné divadlo, bude ľahšie dostupná pre obyvateľov z každého kúta kraja vďaka posilneným spojom. Biela noc sa však po Bratislave presunie aj priamo do regiónov a do 15. novembra sa predstaví v Senci, Stupave a Budmericiach.

 

„Vždy, keď je to možné a ako kraj sme oslovení na spoluprácu, tak hľadáme možnosti ako predstaviť podujatie aj v regióne. Jednou z možností je, že posilníme spoje z a do regiónu a druhou možnosťou je, že podujatie vezmeme z Bratislavy a donesieme ho priamo ľuďom do regiónu. To je presne príklad Bielej noci, ktorá je pre nás jedným z projektov vytvárajúcich značku multikultúrneho regiónu. Biela noc bude v Bratislave dostupná všetkým a komu sa náhodou nebude chcieť, tomu ju o pár týždňov prinesieme,“ objasnil predseda Bratislavského samosprávneho kraja Pavol Frešo.

 

Medzinárodný projekt Biela noc, ktorý už po tretí raz rozžiari nočné ulice Bratislavy a ktorého partnerom je Bratislavský samosprávny kraj, podporuje súčasné formy umenia a aj tento rok plánuje prilákať do ulíc hlavného mesta tisícky návštevníkov. Opäť ponúkne netradičnú noc plnú nových zážitkov a svetelných inštalácií. V bratislavskej Medickej záhrade pristane mesiac, na Laurinskej sa bude vlniť svetelná Vlna, na Moste SNP sa rozžiari Ufo, vďaka farbám ožije budova obrátenej pyramídy Slovenského rozhlasu a návštevníci sa môžu pokochať aj výhľadom z dvadsiateho tretieho poschodia VÚB Banky na Mlynských nivách. Počas noci zo soboty na nedeľu tak na návštevníkov čaká dovedna 71 svetelných expozícií, objektov, performance či výstav.

 

„Bratislava a Bratislavský kraj je nádherný región a mesto, má veľa dominánt, ale na to, aby boli niečím zaujímavejšími ako iné mestá Európy, aby sem ľudia prichádzali a vracali sa sem, je potrebné zatraktívniť ho. Projekt Biela noc je projektom, ktorý to naozaj dokázal. Toto značkové podujatie dostalo Bratislavu na mapu kultúrnych metropol alebo metropolitných regiónov, práve preto sme sa zapojili aj my Krajská organizácia cestovného ruchu Bratislava region tourism do spoluorganizácie a sme destinačným partnerom,“ vyjadril sa výkonný riaditeľ Krajskej organizácie cestovného ruchu Bratislava region tourism Lukáš Dobrocký.

 

Bratislavský samosprávny kraj v spolupráci s dopravcom Slovak lines ako aj s Dopravným podnikom Bratislava aj tento rok posilnil počas podujatia nočné autobusové spoje – príslušné cestovné poriadky spojov počas konania Bielej noci zo soboty na nedeľu v dňoch 7.10.17-8.10.17 pre smery aj s nasledovnými nástupišťami:

– smer BA – Senec – nástupište BA,Náhradná stanica – č. 25; Bajkalská – č.7. – Spoje sú na linke 102444

– smer BA – Ch.Grob-S.Grob – nástupište BA,Náhradná stanica – č.23; Bajkalská – č.5 – Spoj je na linke 10244 (spoj č. 911) s pokračovaním na linke 102404 (spoj č. 911)

– smer BA-PK-Modra – nástupište BA,Náhradná stanica – č. 20; Bajkalská – č.4. – Spoje sú na linke 102422

– smer BA-Šamorín – nástupište BA,Náhradná stanica – č. 28. Spoje sú na linke 102412

– smer BA-Tomášov – nástupište BA,Náhradná stanica – č. 30. Spoje sú na linke 102408

– smer BA-Stupava-Malacky – nástupište BA,Náhradná stanica – č.13. Spoje sú na linke 102401 s pokračovaním na linke 102417