Tento víkend vytiahnu do ulíc regiónu aj tieto podujatia: filmový festival Jeden svet 2017, Burza starožitností na Hrade Červený Kameň, 8. Lampiónový sprievod Bernolákovom, Petržalská šarkaniáda, Pezinský strapec , Veteránska jazda v Modre a Bratislava Mozart Festival.

 

Ponuka podujatí v bratislavskom regióne je skutočne široká, len treba vedieť, kde sa dá nájsť. Je dôležité aby ľudia vedeli kam ísť za športom, zábavou či kultúrou. Práve na to má portál www.gob.sk s kompletnými informáciami o dianí v regióne,“ povedal výkonný riaditeľ KOCR Bratislava Region Tourism Lukáš Dobrocký.

 

Filmový festival Jeden svet 2017 odštartoval už dnes! 18. ročník medzinárodného festivalu dokumentárnych filmov Jeden svet ponúkne od 12. októbra do 17. októbra v Bratislave a v Košiciach a následne v ďalších 20-tich mestách množstvo dokumentárnych filmov zaradených do deviatich sekcií.

Tradičná burza starožitností sa bude v sobotu konať na Hrade Červený Kameň od 7:30 do 12:00. Príďte si po ten svoj starožitný kúsok.

Čaro do Bernolákova prinesie v sobotu 14.10. o 15:00h už 8. Lampiónový sprievod Bernolákovom, ktorého tohtoročnou témou bude svadba strašidiel. Program a sprievod ukončí veľkolepá svadobná zábava.

O pohodové nedeľné popoludnie plné zábavy sa postará Petržalská šarkaniáda. Okrem súťaže o najkrajšieho a najvyššie vyleteného šarkana sa môžete tešiť aj na hudbu od Countryfield. Nebudú chýbať ani poníky a ďalšie hry pre deti. Stretneme sa na Námestí Republiky v nedeľu 15.10. o 14:30h.

Tohtoročnú sezónu zavŕši posledná tohtoročná Veteránska jazda. Táto odštartuje v Modre pri Post bare v sobotu o 10:00h.

Jedno z najstarších podujatí svojho druhu na Slovensku, Pezinský strapec nájdete v sobotu a v nedeľu od 10:00h do 19:00h v Dome kultúry v Pezinku, kde sa bude celý víkend tancovať.

V nedeľu prinesie do Bratislavy hudbu Bratislava Mozart Festival, ktorý oslavuje svetoznámeho skladateľa klasicizmu, Wolfgang Amadeus Mozarta. Od nedele 15. októbra do 27. októbra festival prinesie do hlavného mesta Mozartove najlepšie diela v interpretácii na historických nástrojoch.

Viac informácií o aktuálnych podujatiach nájdete na www.gob.sk