V sobotu 11. novembra Holíč ovládla sviatočná atmosféra. Mesto privítalo návštevníkov už XVII. ročníka Martinského jarmoku.
 
Na Námestí mieru a v priľahlých uliciach si svoje stánky rozložili predajcovia zo Slovenska, Českej republiky, Poľska i Maďarska. Dávne tradície, pesničky, kroje i ľudové jedlá oživili členovia Folklórneho súboru Valša a ich hostia z Detského folklórneho súboru Juránek. K spríjemneniu atmosféry prispela svojimi pesničkami aj populárna skupina Black and White. Jarmočnú ponuku už neodmysliteľne obohatili domácimi pečenými klobásami zo srbskej Vojvodiny naši partneri z Hložian. Cukrárenské výrobky vlastnej výroby, ochutnávku zabíjačkových špecialít či zverinový guláš ponúkla návštevníkov i tohto roku Stredná odborná škola na Námestí sv. Martina. Súčasťou jarmočného podujatia bol opäť slávnostný hodový obed. Pozvanie predstaviteľov mesta prijali poslanci mestského zastupiteľstva, zástupcovia cirkví, pôsobiacich v Holíči, ako aj starosta partnerského mestečka Hložany.

 

 

Holíčsky zámok opäť voňal zákuskami a koláčmi

 

Do programu tohtoročného Martinského jarmoku zaradilo Mesto Holíč podujatie nazvané Sladká sobota na zámku. Po minuloročnom úspechu sa organizátori rozhodli nadviazať na úvodný ročník a v spolupráci s Okresnou organizáciou Únie žien Skalica pripravilo jeho pokračovanie.
V priestoroch Kultúrno-osvetového centra ponúkli svoje výrobky členky osemnástich základných organizácií Únie žien a Jednoty dôchodcov skalického okresu. Výber bol tentoraz o čosi bohatší ako vlani, gazdinky pripravili takmer štyri tisíc kusov najrôznejších cukroviniek, zákuskov, koláčov i slaného pečiva. Sviatočný hodový stôl si mohli záujemcovia spestriť aj cukrovinkami, ktoré prišli ponúknuť i ďalší výrobcovia domácich gurmánskych špecialít.

 

Zdroj: holic.sk