Ďalší novembrový víkend sa môžu domáci aj zahraniční návštevníci bratislavského regiónu tešiť na pokračovanie podujatí jesene. Tento víkend nezmeškajte otvorenie Vianočných trhov v Bratislave, Noc zakázaných filmov, Dobročinný trh v Senci, Festival snehová vločka v Dúbravke, Street Food Park vol.15 v Starej Tržnici, Snow film fest v Malackách a Tanečný dom v Modre. Obľúbená hra Objavuj poklady bratislavského regiónu je v plnom prúde a odhalených je ďalších 20 lokalít.

„Najočakávanejšie sviatky v roku sa pomaly blížia a v Bratislave štartujú už v piatok 24.11. otvorením Vianočných trhov v Starom Meste. Kto však ešte nemá adventnú náladu, môže sa spolu s nami vydať hľadať ukryté poklady,“ povedal výkonný riaditeľ KOCR Bratislava Region Tourism Lukáš Dobrocký.

Štvrtky však počas župnej jesene patria v regióne aj štvorici škriatkov, ktorí po regióne poukrývali 120 pokladov. Hra „Objavuj poklady Bratislavského regiónu“ už po štvrtýkrát odhalí dnes ďalších 20 miest. Každá z lokalít obsahuje svoj poklad s určitým počtom bodov podľa náročnosti dostupnosti. Pátrači s najvyšším počtom dosiahnutých bodov budú odmenení jednou z hlavných cien a to už 12.12.2017.

Vianočné trhy sú neodmysliteľnou súčasťou atmosféry najočakávanejších sviatkov roka. Tie bratislavské s dlhoročnou tradíciou  prilákajú každoročne nielen množstvo domácich, ale i návštevníkov mesta na príjemné trávenie adventných a predvianočných chvíľ. Centrálnym námestím bude Hlavné námestie, na ktorom bude pódium s kultúrnym programom, gastro stánky a stánky na predaj vianočných darčekov a lahôdok. Tento rok si ich môžete vychutnať od piatka 24.11. do štvrtka 22.12.2017.

V Senci sa v piatok a v sobotu uskutoční Dobročinný trh- Zóna bez peňazí. Zapojiť sa doň môže každý, stačí prísť do MkSc a darovať to, čo už nepotrebuje a urobiť tak radosť tým, ktorí si to nemôžu dovoliť.

V piatok, 24.11. Noc prísne zakázaných filmov poukáže na tému škodlivosti audiovizuálnych materiálov v podobe negatívnych, predovšetkým psychických dopadov na jedinca a spoločnosť, spôsobených ich nadmernou a hlavne neregulovanou konzumáciou, nie je aktuálna len ostatných niekoľko rokov.

Ďalšia zo série Street Food Parkov je tu. Podujatie skvelého jedla prinesie už po 15ty raz od piatka do nedele, počas troch dní a pod jednou strechou Starej tržnice vyše 80 značiek zo Slovenska aj Českej republiky, ako aj dizajn shopy so zahraničnými značkami pre deti, a to z oblastí: oblečenie, doplnky, hračky, hry, knihy, doplnky, dekor, kozmetika, šperky, strava a darčeky. Pre deti pripravili organizátori bohatý program a workshopy.

4. ročník Festivalu Snehová vločka sa bude konať v sobotu v DK Dúbravka od 16:00 do 22:00hod. Opäť na Vás čakajú skialpové prezentácie a videá z rôznych kútov sveta. Tatry, Pamír, Kaukaz, Andy, lavínová prevencia a aj netradičné preteky.

Do zasneženej atmosféry vás prenesie Snow film fest, ktorý počas celého večera premietne špičkové filmy plné extrémneho lyžovania, zimného lezenia a skialpinizmu. Premietať sa bude v Malackách v sobotu, 25.11. od 18:00 do 21:00hod na Hviezdoslavovej 3.

Tanečný dom Modra privíta v sobotu od 19:00 do 22:00 každého, kto má chuť si zatancovať a zabaviť sa. Účasť nevyžaduje žiadnu predchádzajúcu znalosť či skúsenosť s tancom a tak jednoducho sprístupňuje ľudový tanec úplne každému.

 

Viac informácií o aktuálnych podujatiach nájdete na www.gob.sk