Ako chutí bratislavský región môžete zistiť aj vďaka dvom novým publikáciám, ktoré dnes pokrstil bratislavský župan Juraj Droba po otvorení ITF Slovakiatour v bratislavskej Inchebe. Bratislavskú župu bude až do nedele na veľtrhu  cestovného ruchu reprezentovať Krajská organizácia cestovného ruchu Bratislava Region Tourism.

 

 „Bratislavský kraj má nádherný vinársky región, cyklotrasy, golfové areály, historické aj prírodné pamiatky. Našou prioritou je odprezentovať atrakcie celého kraja, nie len pre jeho obyvateľov, ale aj za hranicami kraja. Centrum Bratislavy prejde turista za pol dňa, sadne na loď a ide naspäť do Viedne alebo Budapešti, my chceme ukázať viac, pretože bratislavský región má čo ponúknuť, len o tom musíme viac hovoriť,“ vyjadril sa bratislavský župan Juraj Droba.

 

2017_25_01 (2)

 

Krajská organizácia Turizmus regiónu Bratislava sa v januári zúčastnila už 2 medzinárodných veľtrhov cestovného ruchu, kde predstavila odbornej a širokej verejnosti ponuku destinácie bratislavský región v spolupráci s členskými oblastnými organizáciami: Bratislava Tourist Board (BTB), Región Senec, Malé Karpaty a Záhorie.

KOCR Bratislava Region Tourism na bratislavskom veľtrhu predstavila a pokrstila dve nové tematické brožúry. Pivo a teda bedeker pivného gurmána, ktorý hovorí o histórii výroby piva a tradičných pivovarov na území bratislavského regiónu a na Záhorí. Druhou bola brožúrka Tradičné recepty, ktorá približuje lokálnu gastronómiu a odhaľuje 20 receptov z bratislavského regiónu.

Bratislavský región nájdete od dnes do 28. januára na veľtrhu cestovného ruchu ITF Slovakiatour v bratislavskej Inchebe, kde sa svojou novou expozíciou predstaví ako moderný kraj pre každý typ návštevníka. Súčasťou expozície je prezentácia nielen bratislavského regiónu a Bratislavy, ale aj regiónov Senec, Malé Karpaty a Záhorie.

Za sviežou expozíciou stánku bratislavského regiónu stojí grafička Dominika Kramerová, ktorá vyštudovala grafický design v New Yorku a Amsterdame. Pracovné skúsenosti zbierala  o. i. v časopise Cosmopolitan a vydavateľstve Abrams Books. V Prahe i Tel Avive pracovala ako grafička na voľnej nohe a momentálne pôsobí na Malte.

KOCR Bratislava Region Tourism na bratislavskom veľtrhu pokrstila dve nové tematické brožúry. Pivo a teda bedeker pivného gurmána, ktorý hovorí o histórii výroby piva a tradičných pivovarov na území bratislavského regiónu a na Záhorí. Druhou bola brožúrka Tradičné recepty, ktorá približuje lokálnu gastronómiu a odhaľuje 20 receptov z bratislavského regiónu.

Stánok bratislavského regiónu o ploche 130m² nájdete v hale B stred, číslo 100.