Street Food Park vol.16 pohostí všakovakými dobrotami, zabaví Šermiarska veselica, hudobný program Konvergencie zahrá to najlepšie z komornej hudby, Sen noci orientálnej roztancuje Stredisko kultúry v Bratislave a Modra v sobotu zavŕši Nočné prehliadky. Tento víkend bude o zábavu postarané.

 

„Bratislavský región ponúkne aj tento víkend rôznorodé  akcie, ktoré prinesú nevšedné zážitky. Návšteva kultúrnych podujatí je v bratislavskom regióne jedným z najlepších spôsobov, ako stráviť voľné  víkendy,ˮ povedal výkonný riaditeľ KOCR Bratislava Region Tourism Lukáš Dobrocký.

Od stredy do piatku 23.2. čaká na návštevníkov skvelý gastronomický zážitok v znamení Street Food Park vol.16. Podujatie sa koná v priestoroch bratislavskej Starej tržnice, ktorá  otvára svoje brány o 12:00 hodine a potrvá až do 22:00hod.  Nebude chýbať ani sprievodný hudobný program !

Sen noci orientálnej sa uskutoční 23.2. od 19:00 hod. Stredisko kultúry v Bratislave ožije v rytmoch brušných tancov spojených s putovaním po starodávnej obchodnej ceste v podobe rozprávkovej show s medzinárodným umeleckým obsadením.

Medzinárodný festival komornej hudby Konvergencie, ktorý začal minulú nedeľu potrvá až do nedele 25.2. Komorné koncerty sú tento rok ladené do štýlu jednej z najvýznamnejších skladateľských osobností – Ludwig van Bethoven. Na festivale sa objavia domáci aj zahraniční umelci.

Už štvrtá Šermiarska veselica očaruje skvelou historickou atmosférou z obdobia staroveku až po koniec druhej svetovej vojny. V sobotu 24.2. v bare Aligator Crystal Rock Pub sa návštevníci prezlečú do kostýmov z tohto obdobia. Ohromujúci gastronomický zážitok je samozrejmosťou!

Návštevníci Modry sa v sobotu 24.2. vyberú na špacír nočnou Modrou, dolným predmestím. Nočné prehliadky Modrou prezradia prečo sa Modra volá modrá, kto bol slovenský Exupéry, prečo máme dva evanjelické kostoly hneď vedľa seba a ešte mnoho zaujímavostí. Posledná februárová prehliadka začína na cintoríne po zotmení o 18:00.

 

Viac informácií o aktuálnych podujatiach nájdete na www.gob.sk