Už v piatok sa začína Veľká noc, najvýznamnejší kresťanský sviatok roka, ktorá so sebou okrem štyroch dní voľna prinesie aj množstvo zvyklostí, jarné lúče a kopec podujatí.

 

„V najbližších dňoch nás čakajú najvýznamnejšie sviatky roka. Čaro veľkonočných sviatkov môžete zažiť aj pri návšteve podujatí, ktoré nájdete v bratislavskom regióne na každom kroku,“ povedal výkonný riaditeľ KOCR Bratislava Region Tourism Lukáš Dobrocký.

V najbližších dňoch oslávime najvýznamnejšie kresťanské sviatky. Veľká Noc patrí predovšetkým šibačke. V niektorých obciach sa okrem šibania aj polieva. Obyčaj šibačky môžete v súčasnosti zažiť vo Vajnoroch, kde je tradičným odevom kroj. Muži majú pripravené vedrá s vodou. K veľkonočným sviatkom patrí hodovanie a stôl plný skvelého jedla. Po tradičnom veľkonočnom šibaní je čas na návštevu rodiny, priateľov a známych.

Veľkonočné trhy na námestí v Senci sa budú konať  29. marca. Tradičné Veľkonočné výrobky, či gastronomické špeciality budú k dispozícií len pred Mestským kultúrnym strediskom Senec.

Veľkonočné trhy v Bratislave začínajú  už na Zelený štvrtok! Predajcovia v Fresh Markete budú ponúkať mliečne výrobky z kravského i ovčieho mlieka, korbáčiky, med, mak, orechy a mnoho iného. Nebude chýbať ani tradičné občerstvenie veľkonočné maškrty či kraslice, korbáče a remeselné výrobky.

Od piatka až do utorka sa bude prostredie Zochovej chaty niesť v duchu Veľkej Noci. Návštevníci zažijú Veľkonočné sviatky v znamení relaxu oddychu a pohody v nádhernej prírode v okolí Malých Karpát. Pripravený je aj program pre deti aj dospelých.

Veľkonočná nedeľa v Pezinku bude patriť Veľkonočnej zabíjačke so živou hudbou. Veľkonočná zabíjačka sa uskutoční 1.apríla v areáli Rozálka. Budú pripravené aj zabíjačkové špeciality.

 

Viac informácií o aktuálnych podujatiach nájdete na www.gob.sk