Bratislavský Majáles, Rusovský Majáles, Rytieri na Devíne, Račianske hody, Trh Ružinovčanov, Detské rybárske preteky, či Vína na hrade Červený Kameň ponúknu to najlepšie z regiónu!

 

 Potulky po vinárstvach, bohatá história a kultúra sú lákadlom bratislavského regiónu a podujatia tohto víkendu to len potvrdzujú “ povedal výkonný riaditeľ KOCR Bratislava Region Tourism Lukáš Dobrocký.

V sobotu 5. mája sa od 13:00 do 20:00 hodiny otvoria hradné pivnice, kde Vám osobne 33 vinárov z Malokarpatskej vínnej cesty ponúkne svoje vína. Nadýchate sa históriou hradných pivníc na Hrade Červený Kameň, ochutnáte výborné špeciality a čerstvo praženú kávu. Ak by ste chceli poradiť kde tráviť voľné chvíle v bratislavskom regióne nezabudnite zavítať do nášho stánku.

Sezónu kultúrno-spoločenských podujatí už tradične otvára Bratislavský Majáles. Inak to nebude ani tohto roku. Na Tyršovom nábreží sa môžete 5. a 6. mája  tešiť na skvelú atmosféru sprevádzanú kultúrnym programom. Na festival sa môžete prepraviť aj Propelerom, ktorý bude premávať medzi dunajskými brehmi bezplatne.

Ak si neviete rady s prvou májovou sobotou navštívte spoločnosť dám a rytierov hradu Devín. 5. Ročník Rytierov na Devíne začne otváracím ceremoniálom o 11:00 hodine. V rámci podujatia je možnosť vyskúšať si streľbu z luku, nazrieť do historickej mučiarne, či zrelaxovať jazdou na koni.

Tohtoročné Račianske hody sa uskutočnia 5. a 6. mája.  Bohatý kultúrny program s množstvom sprievodných podujatí je samozrejmosťou. Nebude chýbať ani súťaž o najlepší hodový koláč.

6.ročník rodinného trhu Ružinovčanov sa uskutoční 5. mája v parku Andreja Hlinku od 13:00 do 17:00 hodiny. Môžete sa tešiť na prezentáciu vlastných výrobkov, burzu oblečenia a mnoho ďalšieho. Súčasťou rodinného trhu Ružinovčanov bude aj tombola.

Detské rybárske preteky, sa tešia veľkému záujmu detí sa tak ako i po minulé roky uskutočnia na jazere Rohlík v Bratislave. Preteky štartujú v sobotu ráno o 8:00 hodine a vyhodnotenie je naplánované na 12:00. Tejto akcie sa môžu zúčastniť deti do 15 rokov, pre ktoré sú pripravené pekné ceny a malé občerstvenie. Prvé tri miesta budú odmenené hodnotnými cenami.

 

Mestská časť Bratislava – Rusovce pripravila pre návštevníkov Zadunajský Majáles. Rusovský park rozozvučí Základná Umelecká Škola Rusovce 5. mája od 15:00. Kultúrny program ukončí hudobná skupina Klobúk dole o 21:00. Pre návštevníkov je pripravená dobrá zábava, či stánky s občerstvením.

 

Viac informácií o aktuálnych podujatiach nájdete na www.gob.sk