Noc múzeí a galérií, Bratislavský knižný festival, Obliehanie Bratislavy Napoleonom, Večere vo vinohradoch, Kráľovské hodovanie, Stupavské trhy, či Strihanie oviec v Abelande. Kam sa vyberiete tento víkend vy?

 

„Čím viac je v regióne podujatí, ktoré ľudí lákajú do ulíc miest, či už za kultúrou, športom, zábavou, tým lepšie. KOCR Bratislava Region Tourism tento víkend podporilo podujatie Obliehanie Bratislavy Napoleonom, ktoré sa  v hlavnom meste pýši dlhoročnou tradíciou,“ povedal výkonný riaditeľ KOCR Bratislava Region Tourism Lukáš Dobrocký.

Tretia májová sobota 19. mája  bude opäť patriť múzeám a galériám, ktoré sa už po štrnásty raz zapoja do celoeurópskeho podujatia. Noc múzeí a galérií patrí každoročne medzi najúspešnejšie podujatia a tento rok otvorí viac ako 100 lokalít. Pre tento ročník je opäť zabezpečené dopravné prepojenie Bratislavy a regiónu špeciálnou bezplatnou dopravou smerom na Malacky, Záhorie a Senec až do 23:50 hodiny.

Piaty ročník Bratislavského knižného festivalu BRaK sa vráti do Pistoriho paláca už 17. mája a potrvá až do 20. mája. Tento rok bude festivalovou témou „Jazyky knihy“, ktorá opäť predstaví množstvo zahraničných aj domácich autorov, ilustrátorov, malých vydavateľov a výnimočných kníh.

Od piatka 18. mája sa v Sade Janka Kráľa vrátime do histórie prostredníctvom podujatia Obliehanie Bratislavy Napoleonom. V piatok o 21:30 uvidíme delostrelecké ostreľovanie na Tyršovom nábreží. V sobotu od 10:00 začnú Detské dobové hry, stánky s ľudovým umením, ukážky výcviku a života oboch armád, výcvik kavalérie a mnoho ďalšieho. Ak by ste chceli poradiť, kde tráviť voľné chvíle v bratislavskom regióne nezabudnite zavítať do nášho stánku Bratislava Region Tourism hneď pri vstupe do Sadu Janka Kráľa od Auparku.

Už 19. mája o 18:00 odštartuje nový projekt s názvom Večere vo vinohradoch. Tie pozostávajú z večere a vínnej degustácie šiestich vzoriek vín. Kde sa uskutočnia Večere vo Vinohradoch? Jedná sa o pezinské vinohrady v lokalite Stará hora. Návštevníci zažijú gastronomický zážitok!

V Kráľovej v Modre sa uskutoční v sobotu 19. mája od 13:00 do polnoci obľúbené jarné podujatie s názvom Kráľovské hodovanie. Na podujatí zažijete hojnosť dobrého jedla a vína, veselú hudbu i tanečnú zábavu. Na Kráľovej sa tradične konali hody dva krát ročne, na jar a na jeseň. Jarným hodom sa hovorilo aj šalátové či svätodušné hody.

Tradičné Stupavské trhy sa tento rok konajú v Zámockom parku. Výrobky lokálnych výrobcov a predajcov si bude možné prezrieť a zakúpiť 19. mája od 9:00 do 18:00 hodiny. Samozrejmosťou je sprievodný program či tvorivé workshopy. Máte sa na čo tešiť.

Túto sobotu 19. mája sa budú v Abelande strihať ovečky  a chytať pstruhy dúhové. Na pochytaných pstruhoch si spoločne určite pochutíme. Príďte do Lozorna, do Gazdovskej dedinky Abeland, od 10:00 do 17:00 na jedinečnú akciu, ktorá sa koná iba raz ročne!

Noc múzeí a galerií

Obliehanie Bratislavy Napoleonom

Viac informácií o aktuálnych podujatiach nájdete na www.gob.sk