Urban Art Festival vol. 2,Beer & Burger Fest, Street Art Festival, Veľký letný karneval, Festival zabudnutých remesiel, Piknik vo vinohradoch, Závodské Bezchleba Hody, Po stopách horských ľudí, Bratislavský dobový piknik, Tvrďák Bratislava, Wakelake Golden Trophy, Deň športu a zábavy, Otvorené viechy sú podujatia, ktoré nám tento rok otvárajú prázdniny.

 

„Tento víkend sa všetci môžeme tešiť na ďalšie pokračovanie Urban Art Festivalu. Návštevníci môžu očakávať bohatý program, ktorý tento rok spojil až 6 festivalov. Čaká na Vás piknikovanie v Sade Janka Kráľa, ochutnávanie burgrov a pív, cestovanie v čase, filmy z Ekotopfilm, Envirofilm festivalu, dáždniková ulica, hudobné vystúpenia priamo v uliciach a môžete byť pritom ako vzniká najväčšia bratislavská mestská „Street ART“ galéria na Kamennom námestí,“ povedal výkonný riaditeľ KOCR Bratislava Region Tourism Lukáš Dobrocký.

Urban Art Festival vol. 2 už tento víkend! Od 30. júna do 1. júla sa môžete prísť zabaviť na celomestský festival, ktorý ničí nudu a prepája podujatia v meste. Pripravených je pre Vás 6 pódií, 40 umeleckých vystúpení rôznych hudobných žánrov, handmade zónu, vína pred Starou tržnicou, Dáždnikovú ulicu, detskú zónu, pouličných umelcov, doprava turistickým vláčikom a loďou a mnoho iného.

Dňa 29. a 30. júna sa na Tyršovom nábreží koná Beer & Burger Fest. Čakať na Vás budú stánky s remeselnými pivovarmi z celého Slovenska a Česka a taktiež najkvalitnejšie burgre z celej Strednej Európy. Podujatie je súčasťou Urban Art Festivalu.

Zoberte si deku po babičke, vyvetrajte piknikové košíky, pohľadajte kolky či badmintonové rakety, mobily nechajte doma a strávte príjemný deň tak ako naši starí rodičia v časoch svojej mladosti. Bratislavský dobový piknik sa koná 1. júla v Sade Janka Kráľa od 14:00 a je súčasťou Urban Art Festivalu.

Najneuveriteľnejšie akrobatické kúsky na vode a sexy telá na móle, to všetko Vám predvedú pro-rideri z celého sveta. Od 28. do 30. júna si môžete prísť pozrieť na Zlaté Piesky svetovú wake špičku na súťaž Wakelake Golden Trophy 2018.

Malokarpatské múzeum v Pezinku si zajtra o 18:00 pripravilo netradičnú ochutnávku. Môžete si vyskúšať, či na degustáciu vín vplýva farebné osvetlenie ale hudba, ktorú pri degustácií počúvate.

Aj tento rok privítame začiatok prázdnin Veľkým letným karnevalom, ktorý sa bude konať 29. júna o 18:00 v Senci. Centrum mesta zaplní pouličné divadlo plné karnevalových masiek, vystúpení tanečných a hudobných súborov, divadelných foriem.

V sobotu 30.júna budete môcť ochutnať vínka od lokálnych vinárov pod holým nebom v romantickom prostredí pezinských vinohradov. Bude sa variť poctivý guláš a pre najmenších sa chystá detské divadielko. Spríjemňovať podujatie bude živá hudba.

Na Hrade Červený kameň sa od 30. júna do 1. júla koná Festival zabudnutých remesiel. Uprostred stredovekého trhoviska sa stanete svedkami súdneho procesu so zlodejom a stretnúť sa môžete tiež s honosne odetými mešťanmi, ziskuchtivými obchodníkmi či zručnými remeselníkmi.

Všetci priaznivci folklóru sú pozvaní na tradičné obecné slávnosti „Závodské Bezchleba Hody“, ktoré sa konajú 30. júna v obci Závod. Pripravený je pre Vás bohatý folklórny program.

Dňa 1. júla sa v Areali Divoká voda koná najvodnatejší a najblatovejší pretek na svete, počas ktorého sa brodíš v blate, plávaš a bežíš. Trasa meria 5 km a čaká ťa aspoň 20 prekážok.

Počas Dňa športu a zábavy, 1. júla, sa v Kaštieli Studené môžeš stretnúť s Robom Vittekom, Richardom Kapušom, Michalom Hudecom a inými. Čakajú Vás zaujímavé aktivity ako utbal, volejbal, detská jóga, salsa, crossfit, jumping a mnoho iného.

V rámci Otvorených viech na Vás čakajú vinári, ktorí otvoria svoje vinárstva a privítajú Vás dobrým a kvalitným vínkom. Od 27. – 30. júna Vás radi privítajú vo Vinárstve Čavojský a vo Vinohradníckom dome Celestín. Dňa 28. júna si môžete vychutnať vínko v Navara Vinárstve. Vinárstvo Terra Parna a Vinárstvo Stevino otvoria svoje brány 29. júna. Od 29. – 30. júna môžete prísť ochutnať vínko do Zetwine Vinárstva a od 29. júna – 1. júla môžete ochutnať Víno z kamenného dvora. Dňa 30. júna môžete navštíviť Račiansku vinotéku a Vinárstvo Hergotič.