Street Food Park, Po amazonskom Dunaji, koncert Lenky Dusilovej, Po stopách Horských ľudí, Príbeh o mŕtvej neveste, či Svätojakubský jarmok. V bratislavskom regióne tento víkend letné podujatia potešia určite každého návštevníka.

Máme pred sebou ďalší letný víkend nabitý podujatiami, ktoré vytiahnu ľudí na čerstvý vzduch, objavovať zaujímavosti a atraktivity regiónu,“ povedal výkonný riaditeľ KOCR Bratislava Region Tourism Lukáš Dobrocký.

 

Už 21. ročník Street Food Parku sa koná od 18. do 21.júla a ako inak v Starej Tržnici! Pre hladošov bude otvorené počas celých 4 dní od 12:00 až do 22:00 hod. Nebude chýbať skvelá atmosféra!

Od zajtra sa budeme plaviť po  Dunaji!  Vyrazíme z areálu Divokej vody v Čunove, v piatok doobeda nasadneme do loď a vydáme sa na cestu plnú zážitkov, ktorú zakončíme v nedeľu 22.júla okolo obeda v Medveďove!

V rámci Kultúrneho leta v Modre vystúpi Lenka Dusilová. Odprezentuje svoj sólový koncertný program, v ktorom ukáže, že patrí medzi spevácke talenty, ale je aj skvelou skladateľkou, autorkou a producentkou. Prvé tóny zaznejú v Komunitnej záhrade o 20:30 hod.

Radi trávite čas v prírode? Vydajte sa na vychádzku na Zochovu Chatu. Strávte sobotu v krásnom prostredí najobľúbenejšieho letoviska Malých Karpát. Zistíte kto boli horskí ľudia, ktorých prezývali Huncokári. Stretneme sa pred vchodom  hotela Zochova chata o 14:30 už túto sobotu!

Múzeum Červený Kameň pokračuje v úspešnej sérii nočných prehliadok. Červený Kameň  vtiahne návštevníkov do deja Príbehom o mŕtvej neveste v sobotu 21. júla. Tentokrát si v rámci nočných prehliadok môžete vychutnať atmosféru reprezentačných priestorov, v ktorých zažijete úklady dohodnutej svadby, no zároveň aj atmosféru tajomného podzemia, v ktorých sa, samozrejme, s humorom, bude rozhodovať o živote i smrti. Prehliadky začínajú každú hodinu od 18:00 do 22:00 hodiny.

Mesto Stupava si  už tradične pripravilo pre návštevníkov Svätojakubský jarmok, ktorý sa bude konať v areáli pri kultúrnom dome v sobotu 21.júla od 7:00. Na jarmoku nájdete rôzne gastronomické výrobky od výmyslu sveta, ale i šatstva, obuvi, domácich výrobkov, či  drobného spotrebného tovaru.

Viac informácií o aktuálnych podujatiach nájdete na www.gob.sk