Hrebienok už od zajtra privíta 11.ty ročník tatranského medvedieho festivalu, Medvedie dni. Oravská obec Zuberec je miestom konania už 43.tieho ročníka Podroháčskych folklórnych slávností. Krajská organizácia cestovného ruchu Bratislava Region Tourism bude súčasťou bohatej ponuky oboch týchto festivalov.

„Medvedie dni a Podroháčske slávnosti sú veľkou kultúrnou udalosťou Slovenska. Byť aktívnym partnerom týchto podujatí je výborný spôsob, ako návštevníkom z celého Slovenska a okolitých krajín priblížiť ponuku a predstaviť tradície bratislavského regiónu,“ povedal výkonný riaditeľ KOCR Bratislava Region Tourism Lukáš Dobrocký.

Každoročne, už pravidelne v prvý celý augustový víkend sa v Zuberci na poľane Brestová konajú Podroháčske folklórne slávnosti. Tento rok to bude od 4. do 5. augusta.

Podroháčske folklórne slávnosti sú koncipované ako trojdňový medzinárodný folklórny festival, ktorého základ tvorí prezentácia ľudovej kultúry. Neďaleko prírodného amfiteátra na Brestovej, v areáli Múzea oravskej dediny, sa počas slávností koná sprievodné podujatie pod názvom „Oravský tradičný jarmok oživených remesiel“. Na jarmoku sa prezentujú ľudoví výrobcovia zo Slovenska aj zo zahraničia so svojimi výrobkami. Podujatie organizované počas vrcholiacej letnej turistickej sezóny veľkou mierou prispieva k oživeniu tradičnej ľudovej výroby a k vzbudeniu záujmu návštevníkov o tradičné výrobky. Podujatie obohatia aj slávnostné sprievody účinkujúcich.

Na Podroháčskych folklórnych slávnostiach vystúpi každoročne počas troch dní viac ako tisíc účinkujúcich.

Už 11.ročník tatranského medvedieho festivalu na Hrebienku, Medvedie dni odštartuje zajtra 1. augusta a potrvá až do soboty 4.augusta. Pre deti je pripravený výnimočný program každý deň počas trvania festivalu. Tento rok na veľkých i malých návštevníkov čakajú 4 dni plné medvedej atmosféry a zábavy pre deti i dospelých. Nebudú chýbať nové medvedie hry a súťaže, zábavné detské divadelné predstavenia a množstvo sprievodného programu, ktorý poteší každého návštevníka. Príďte si opäť užiť kopec medvedej zábavy do Vysokých Tatier!

Účasť KOCR Bratislava Region Tourism na podujatí Medvedie dni a Podroháčske folklórne slávnosti je súčasťou projektu Roadshow po Slovensku, na ktorom KOCR BRT predstavuje atraktivity a možnosti trávenia voľného času v bratislavskom regióne za jeho hranicami. Vo svojom prezentačnom stánku bude prezentovať ponuku podujatí a možnosti trávenia voľného času v bratislavskom regióne.