Pripravte sa na poriadnu zábavu a skvelú chuť kráľovskej husaciny! Kráľovstvo husaciny totiž otvorí svoje brány už v prvý septembrový deň. Prevádzky Cechu husacinárov, ktorých husacie špeciality si získali srdcia mnohých gurmánov, pohostia návštevníkov. Od 13:00 do 22:00 bude pripravený skvelý hudobno-zábavný program. Predstavia sa kapely Malalata a Funkiez, folklórny súbor Čečinka, Vajnorský okrášľovací spolok, bábkové divadlo a Elá Hop, ktorí zabavia aj tých najmenších.

„Kráľovstvo husaciny otvorí už po tretí raz svoje brány a privíta tak svojich návštevníkov. Sme hrdí, že sme pomohli vytvoriť ucelený regionálny produkt, ktorý do Slovenského Grobu počas sezóny priláka už vyše 75 000 ľudí a stal sa značkou kvality regiónu podobne ako bratislavské rožky alebo devínsky ríbezlák. Hody budú veľkolepé, program bohatý a nálada na jednotku,“ pozýva na podujatie výkonný riaditeľ KOCR Bratislava Region Tourism Lukáš Dobrocký.

 

Súčasťou tohtoročného Kráľovstva husaciny budú aj kultúrno-historické atrakcie, ktoré nielen zabavia, ale rovnako Vám aj priblížia dobové zvyklosti a spôsob života našich predkov. Budete svedkami korunovácie kráľa, slávnostného sprievodu a zažijete útok na Kráľovstvo husaciny. Navyše počas celého dňa pre Vás otvoríme dobovú krčmu s ponukou lokálnych pív a nezabudnuteľnou obsluhou. Pre tvorivých návštevníkov budú pripravené remeselné stánky, v ktorých budú prebiehať ukážky dobových remesiel.

Farmársky jarmok, Farm Fest na námestí ani tento rok nesklame širokým výberom a špičkovou kvalitou regionálnych špecialít od našich miestnych predajcov. Na výber bude z množstva vína, piva, nealkoholických nápojov, lahôdok a regionálnych sladkých pochúťok.

Pri príležitosti XVIII. Dní otvorených husacinárskych prevádzok bude v každej prevádzke Cechu husacinárov pripravené degustačné menu v hodnote 8€, ktoré si budú môcť zakúpiť v každej zo 7 reštaurácií Cechu husacinárov, po zakúpení vstupenky za 2 eurá. Bez vstupenky nie je možné zakúpiť si akciové menu a platí cena podľa platného jedálneho lístka reštaurácie. Lístky je možné zakúpiť si aj v sieti www.ticketportal.sk.

Tak ako po minulé roky sa aj tento do Kráľovstva husaciny budete môcť dopraviť zdarma spod Mosta SNP spoločnosťou Slovak Lines. Časy odchodov sú nasledovné:

Bratislava (Most SNP): 11:30, 13:00, 14:00, 16:00, 17:00, 19:00

Slovenský Grob: 16:00, 18:00, 20:00, 21:00, 22:00, 22:45

Vidíme sa v sobotu 1. septembra o 13:00 v Slovenskom Grobe! Viac informácií nájdete na stránke: http://www.kralovstvohusaciny.sk