Slávnosť hliny, Pivobrana Beerfest, Kráľovstvo husaciny III., Rytieri na Devíne,  Z rozprávky na ihrisko, Kandráčovci na Hrade, Red Rock Fest, Otvorené viechy sú podujatia, na ktorých sa rozlúčime s posledným prázdninovým víkendom.

„Tento víkend nás nájdete na Kráľovstve husaciny, kde sa môžete tešiť na kráľovský program plný husaciny a hudobno-zábavných vystúpení. Okrem toho sa KOCR Bratislava Region Tourism odprezentuje v rámci roadshow po Slovensku na podujatí Medzinárodné letecké dni SIAF,“ povedal výkonný riaditeľ KOCR Bratislava Region Tourism Lukáš Dobrocký.

 

Tento víkend sa v Modre koná 10. ročník podujatia Slávnosť hliny – Keramická Modra. Vo štvrtok sa môžete zúčastniť odborného seminára a v piatok a v sobotu prísť na medzinárodný hrnčiarsky jarmok, kde Vás okrem iného čaká i bohatý kultúrny program.

Na Hrade Červený Kameň sa niečo chystá. V piatok sa tam koná 1. ročník festivalu Red Rock Fest, kde vystúpi 5 rockových kapiel zo Slovenska i Česka. Príďte si vypočuť poriadnu muziku priamo pod hradbami hradu.

Pivobrana Beerfest sa z minulého víkendu presunul na tento a preto od piatku od 15:00 do nedele do 22:00 môžete v Parku Andreja Hlinku ochutnať pivá z 15 malých pivovarov. Nebude chýbať ani streetfood, pivné marmeládky, pivné súťaže a príjemný hudobný program.

Slovenský Grob sa v sobotu premení po tretí krát na Kráľovstvo husaciny! Zúčastniť sa môžete korunovácie kráľa, útoku na kráľovstvo, môžete ochutnať pivo v dobovej krčme a pochutiť si na úžasnej husacine. Čaká na Vás bohatý kultúrny program od 13:00 hodiny.

Poslednýkrát tento rok sa môžete v sobotu zúčastniť na podujatí Rytieri na Devíne. Vráťte sa v čase a zúčastnite sa na rytierskom turnaji, šerme, vypočujte si historickú renesančnú hudbu, vyskúšajte si streľbu z luku či povozte svoje ratolesti na drevenom, či živom koni.

V nedeľu sa tí najmenší môžu prísť rozlúčiť s prázdninami na detský festival Z rozprávky na ihrisko. Budete si môcť zašportovať, dozvedieť sa niečo nové v zónach zdravia a vzdelávania, zatancovať si a zaspievať. Teší sa na Vás Máša, Miro Jaroš, kúzelník, Ťuki a ďalší.

Na Hrade Červený Kameň si môžete vychutnať program pre deti i dospelých aj v nedeľu od 15:00. Všetci sa však môžete tešiť na 20:00, kedy pod hviezdami vystúpia obľúbení Kandráčovci. Zoberte si piknikové deky a príďte si vypočuť koncert v čarovnej atmosfére.

V rámci Otvorených viech na Vás čakajú vinári, ktorí otvoria svoje vinárstva a privítajú Vás dobrým a kvalitným vínkom. Od 29. augusta do 1. septembra môžete prísť ochutnať vínko do Víno Rehák. Dňa 30. augusta Vás radi privítajú v Navara Vinárstve. Dňa 31. augusta si môžete vychutnať vínko vo Chvostekove víno, u Dubovského&Grančiča, v rodinnom vinárstve Hulanský a vo vinárstve Bognár. Od 31. augusta do 1. septembra si môžete vychutnať výborné víno a jedlo v ZetWine Vinárstve.

Viac informácií o nasledujúcich podujatiach nájdete na www.gob.sk