Malokarpatský pohár historických RC modelov, Deň vo vinohradoch, Rímske hry & Limes days, Vrakunské hodové slávnosti, Stredoveký deň v Abelande, Dubovská scískačka, Festival Mravenec, Wine & Art, Ufo Vertical Sprint, Otvorené viechy. To sú víkendové podujatia, na ktoré sa môžete tešiť po prvom týždni školského roka.

„Aj keď letné prázdniny skončili, školský rok so sebou taktiež prináša veľmi zaujímavé podujatia, ktoré návštevníci bratislavského regiónu môžu navštíviť. My sa s Vami stretneme na podujatí Deň vo vinohradoch, Rímske hry a Vrakunské hody,“ povedal výkonný riaditeľ KOCR Bratislava Region Tourism Lukáš Dobrocký.

 

Od piatka až do nedele sa na letisku v Dubovej koná 9. ročník Malokarpatského pohára historických RC modelov lietadiel. V piatok sa môžete prísť pozrieť na ukážky a voľné lietanie a v sobotu a v nedeľu prebehnú súťažné lety.

Na nábreží Malého Dunaja sa od piatku do nedele konajú tradičné Vrakunské hodové slávnosti. Čaká na Vás výborný hudobný program s množstvom atrakcií a prekvapení.

Už desiatykrát sa v sobotu vo viniciach Malých Karpát koná podujatie Deň vo vinohradoch. Vychutnajte si nádherné výhľady s pohárom v ruke a ochutnajte malokarpatské vína vo skvelej atmosfére. Hrať bude hudba a okrem vína môžete ochutnať aj domáce špeciality.

Gazdovská dedinka Abeland sa v sobotu prenesie do stredoveku. V Abelande nájdete historické tábory, šermiarske vystúpenia, živú hudba a ohňovú show. Príďte aj s deťmi zažiť deň plný zábavy.

Príďte v sobotu ochutnať tradičné dubovské jedlo scískanice. Od 16:00 sa v spoločenskej sále na Dubovej koná Festival scískaníc. Navarená bude i kyslá fazuľová polievka, ku ktorej sa scískanice jedávali.

Ak chcete nazrieť do dejín starovekého Ríma, príďte v sobotu do Rusoviec na Rímske hry & Limes days. Môžete sa tešiť na príchod Rimanov, točenie hrnčiarskym kruhom, slávnostný sprievod cisára a rôzne súťaže a vystúpenia.

V Plaveckom Štvrtku sa v sobotu koná medzinárodný festival detských folklórnych súborov, Festival Mravenec. V programe sa Vám predstavia folklórne súbory zo Slovenska, ale i zahraničia a predvedú Vám tradičný spev a tanec z jednotlivých regiónov.

Posledný krát v tomto roku sa Vám v rámci Wine&Art predstaví skupina Arion. Príďte si v sobotu vychutnať skvelú country hudbu s výborným vínkom a gastronómiou do Malokarpatského múzea v Pezinku o 19:00.

Nadšenci športu majú možnosť zúčastniť sa v sobotu na 6. ročníku podujatia UFO vertical sprint. Svoje sily si môžete zmerať v behu do schodov, kde musíte prekonať 23 poschodí čo je 430 schodov.

V rámci Otvorených viech na Vás čakajú vinári, ktorí otvoria svoje vinárstva a privítajú Vás dobrým a kvalitným vínkom. Od 5. septembra do 8. septembra môžete prísť ochutnať vínko k Pavlovi Borišovi. Dňa 7. septembra Vás radi privítajú vo Vinárstve Michal Bažalík. A od 7. do 8. septembra si môžete vychutnať vínko u Kautza/Krupu.