Národná svätyňa, Bazilika Sedembolestnej Panny Márie v Šaštíne – Strážach privíta 15. septembra 2019 tisíce veriacich z celého Slovenska pri príležitosti celonárodnej púte a sviatku Patrónky Slovenska. Pre pútnikov rôznych vekových kategórií je pripravený bohatý duchovný program, ktorý potrvá štyri dni.

 

Začne sa v piatok 13. septembra o 17:00 mariánskou hodinkou, svätou omšou a hudobno-dramatickým pásmom o sv. Matke Terze (Song of Love). Sobotný program zahŕňa sväté omše, modlitbu posvätného ruženca, kr96ov[ cestu a adoráciu. Púť vyvrcholí v nedeľu 15. septembra slávnostnou svätou omšou o 10:30 za účasti slovenských biskupov. Hlavným kazateľom bude apoštolský prefekt v Azerbajdžane Mons. Vladimír Fekete, SDB. Nedeľný program bude pokračovať detským pásmom, viacerými svätými omšami a sprievodným kultúrnym programom. V pondelok sa štvordnie zakončí púťou seniorov a chorých. Hlavným celebrantom a kazateľom na pondelkovej svätej omši so začiatkom o 10:30 bude bratislavský pomocný biskup Mons. Jozef Haľko. Počas celej púte budú k dispozícii kňazi vysluhujúci sviatosť zmierenia.

Organizátori Národnej púte v Šaštíne pozývajú všetky médiá osláviť sviatok Patrónky Slovenska.

 

Plagat Sastin Narodna put 2019

 

Viac informácií o národnej púti je možné nájsť na stránke www.bazilika.sk alebo jej podstránke www.bazilika.sk/narodnaput a tiež na Facebook konte Bazilika Sedembolestnej.