Festival v dnešnej podobe predstavuje množstvo tradícií, hudby, tanca, výstav, športových podujatí a zábavy pre všetky vekové kategórie. Za jeho minulosť môžeme považovať oslavy, ktoré sa v meste konali pri príležitosti povýšenia Skalice na slobodné kráľovské mesto spolu s veľkým remeselným jarmokom. Od tej doby sa veľa vecí postupne menilo, veľa pribudlo a my sa snažíme i dnes zachovať časť histórie a tradícií v podobe jarmoku, historických programov, sprievodu a podujatí, predstaviť Skalicu so všetkými jej pamiatkami v dnešnom tvare, ale poukázať i na to minulé a zároveň vnášať nové moderné prvky, to, čo súčasného návštevníka zaujíma. Srdečne Vás pozývame na návštevu Skalice počas Skalických dní. Určite si u nás oddýchnete, zabavíte sa a odnesiete si množstvo krásnych zážitkov a snáď i kúsok atmosféry dávnej minulosti.

 

Skalické dni už tradične začínajú v piatok od 10:00 hod. Počas celého dňa je pre návštevníkov pripravený bohatý program. Môžete si pozrieť vystúpenie skupiny IMAGINE BAND, VINOHRAD a tanečnej skupiny TAXIS. Oficiálne otvorenie Skalických dní 2019 primátorkou mesta bude o19:00hod. Záver tohto dňa je venovaný ohňostroju, ktorý vypukne o 20:45hod. a vystúpeniu skupiny ABBA REVIVALaBEE REVIVAL.

 

Počas soboty Skalické dni predstavia širokú ponuku programu a rôzne vystúpenia, kde si každý návštevník nájde to svoje. Doobeda je Veľká scéna venovaná dychovým hudbám, napr. DH Hornobojani, DH Rubín, Zlatnica –Zlatnička ZUŠ Skalica, FS SKALIČAN. Tradičným bodom programu je odovzdávanie kráľovských listín spojené s divadelným predstavením. Večer sa na Veľkej scéne predstaví skupina PETER BIČ PROJECT, speváčka EMA DROBNÁ a spevák DAVID KOLLER aPAVEL CALLTA. Funscéna vo františkánskej záhrade bude v sobotu od 10:00 hod. do 18:00 hod. patriť športovému projektu WANNADO SPORT ZÓNA. Po skončení programu WANNADO sa večer predstavia TVOJ OBLUBENY, LUCAS HELY, JABUB DEKAN, HANK a MAJSELF. Novinkou je tiež Talk show scéna, kde sa počas troch dní vystrieda veľa zaujímavých hostí, ktorí budú rozprávať o rôznych témach a projektoch.

 

Nedeľný deň už ráno ožíva jarmočnou atmosférou. Na Veľkej scéne začíname odovzdávaním dožinkových vencov. Hudobný zážitok určite zabezpečí hudobná skupina FREĎÁCI, LH SOKOLIE a spevák OTTO WEITER + ANDREA FISCHER. Pred záverom programu bude pódium patriť sprievodcom mesta Skalica, kedy sa ukončí letná turistická sezóna 2019. Detská scéna vo Františkánskej záhrade v nedeľu ponúkne vystúpenie speváčky pre deti DUHALKA, tanečnú skupina TAXIS, Šaša Fifa a priateľov, detské divadlo Mici a Mňau s predstavením.

 

Počas Skalických dní je pripravený takisto bohatý sprievodný program. Môžete sa tešiť na zdarma sprístupnené pamiatky mesta Skalica.Vo výstavných priestoroch Záhorského múzea bude prebiehať vlastná autorská výstava od fotografa Eduarda Timka: Fotografie -jubilejná výstava. V Galérii ufrantiškánov bude prebiehať autorská výstava člena klubu skalických výtvarníkov Viktora Kováča.

 

Počas Skalických dní na Vás čakajú nezabudnuteľné zážitky v podobe tradícií, hudby, tanca, výstav, športových podujatí a zábavy pre všetky vekové kategórie. Skalické dni sú v znamení tradícií spojených s modernými vystúpeniami, ktoré prinášajú návštevníkom kultúrne vyžitie, oddych a dobrú atmosféru. Bližšie informácie o programe nájdete na:www.skalickedni.sk, www.tikskalica.

 

editor-21-280-sk_1