Záhorské múzeum v Skalici spolu s autorkou pripravilo vo svojich priestoroch uvedenie knihy, debutu Milice Lustigovej-Bunčákovej Moja jesenná cesta do Compostely, ktorá nesie podtitul Rozprávanie o rastlinách, živočíchoch a ľuďoch. Knihu by bolo možné pomenovať ako silný príbeh silnej ženy; francúzskou trasou sama v októbri 2018 prekonala 790 km do Santiaga de Compostela, z toho 600 kilometrov pešo. Otvorené osobné vnímanie cesty napísané pútavým, vytríbeným a príťažlivým literárnym štýlom vtiahne čitateľa do putovania španielskou krajinou, nabitou duchovnou energiou dávnej pútnickej cesty, putovania vlastnou prítomnosťou, minulosťou i hľadania odpovedí na otázky, ktoré si kladie väčšina ľudí, nielen pútnikov.

S Milicou Lustigovou-Bunčákovou Záhorské múzeum v roku 2015 spolupracovalo pri tvorbe výstavy Pavel Bunčák Autoportrét a publikácie Pavel Bunčák v krajine detstva. Spracúva rodinný archív a príspevky o ďalších osobnostiach z neho (Pavol Groebl, Mária Holuby, Ľudmila Chaloupecká) publikuje v časopise Záhorie i inde. Časť rodinného archívu z pozostalosti Pavla Groebla a Márie Holuby venovala Záhorskému múzeu.

Knihu vydala autorka vlastným nákladom a ilustrovaná je výberom z fotografií, ktoré vyhotovila počas cesty. Podujatie bude spojené s ich prezentáciou, besedou a autogramiádou.

.


Názov podujatia:      Milica Bunčáková Moja jesenná cesta do Compostely prezentácia knihy
Organizátori:            Trnavský samosprávny kraj – Záhorské múzeum v Skalici,
Mesto Skalica, Sokol Skalica
Miesto:                      Záhorské múzeum v Skalici, Námestie slobody 13, 909 01 Skalica
Dátum konania:         v piatok 8. apríla 2022 o 16.00 hod.