Tohtoročné leto, po dvojročnej kultúrnej letargii spôsobenej obmedzeniami v súvislosti s pandémiou, festivalom konečne prialo a fanúšikovia open air zábavy si ich mohli užiť bez obmedzení. Aj preto organizátori festivalov v budúcom roku predpokladajú rovnaký scenár a do príprav sa pustili naplno už na sklonku roku 2022. Výnimkou nie je ani najväčší česko – slovenský festival Cibula Fest v Holíči, ktorý sa rozhodol už v predvianočnom čase ohlásiť prvých headlinerov. A bude to naozaj stáť za to.

V pohraničnom pásme medzi Českom a Slovenskou republikou sa už tradične v druhej polovici júla, tentokrát počas víkendu 21. – 22. júla, zíde to najlepšie, čo ponúka komerčná česká a slovenská hudobná scéna. Len máloktorý z TOP interpretov sa na tomto festivale ešte nepredstavil. A inak tomu nebude ani na Cibula Feste 2023. „Aktuálne sa program ešte stále pripravuje a sme v rokovaní s niekoľkými ďalšími skvelými kapelami a spevákmi či speváčkami. Čo však už v tejto chvíli vieme potvrdiť sú Horkýže slíže, No Name, Heľenine oči, české kapely Traktor a Harlej. Do programu ešte pribudne viacero zvučných mien, prezradil organizátor Cibula Festu Vladimír Chrenka.Ďalší účinkujúci budú oznámení pravdepodobne až koncom januára. Potvrdení interpreti sú tak len prvou ochutnávkou toho, čo pre návštevníkov Cibula Fest 2023 chystá.

Okrem headlinerov na hlavnom pódiu sa desiatky ďalších predstavia v Cool Aréne, ktorá bude, ako každý rok, hostiť interpretov pre mladšiu generáciu v žánroch rap, hip-hop, reggae a tiež množstvo DJ-ov.  „Tento rok sme sa nám potvrdilo, že ľudia na zábavu pod holým nebom nezanevreli, práve naopak, veľmi im chýbala. Bol to veľmi úspešný ročník, ku ktorému sme pristupovali veľmi opatrne. O to viac to rozbalíme v tom nasledujúcom. Preto sme sa rozhodli dať do predaja vstupenky už v tomto roku a všetkým dať možnosť zakúpiť si vstupenky za cenu, ktorá bude oproti tej, aká bude tesne pred festivalom, absolútne bezkonkurenčná,“ dodal Chrenka.

Vstupenky v predaji od 12. decembra na www.predpredaj.sk.

Aftermovie Cibula Fest 2022 – https://www.youtube.com/watch?v=wXSmN6e02nc&t=125s