Medzinárodný veľtrh cestovného ruchu Holiday World je najvýznamnejšie podujatie svojho druhu nielen v Českej republike, ale aj v regióne strednej Európy a jeho organizátorom je Incheba Praha. Za región Záhorie sa predstavia Oblastná organizácia cestovného ruchu Záhorie a Mesto Skalica

V roku 2016 sa bude konať jubilejný 25. ročník, ktorý sa uskutoční v dňoch 18. – 21. februára 2016 v areáli holešovického Výstaviska v Prahe spoločne s gastronomickým veľtrhom Top Gastro & Hotel a s veľtrhom golfového vybavenia a turistiky v Českej republike Golf Show.

Veľtrh Holiday World bude tradične rozdelený na dva dni pre odbornú verejnosť a víkendové dni budú patriť verejnosti laickej.

Cieľom spojenia jednotlivých veľtrhov je poukázať na vzájomné súvislosti medzi svetmi cestovania, golfu a stravovania a predstaviť ich v čo najširšej palete odborníkom a laikom.

Veľtrh cestovného ruchu Holiday World je tradičnou a prestížnou akciou svojho druhu a najvýznamnejšou prehliadkou cestovných kancelárií, domácich českých regiónov, národných turistických centrál cestovného ruchu a ďalších služieb turistického priemyslu v strednej Európe. Veľtrh je členený na časť pre verejnosť odbornú a verejnosť laickú. Holiday World predstaví nielen širokú škálu prezentácií mnohých zahraničných krajín, ale aj široké zastúpenie domácich regiónov pod spoločným názvom Region World. Atraktívnou súčasťou medzinárodného veľtrhu je rozsiahly sprievodný program pre odborníkov (semináre, prezentácie, konferencie a iné).

Mesto Skalica sa zúčastnilo veľtrhu Holiday World v Prahe v dňoch 18. až 21. februára 2016. Skalica sa tu prezentovala v spoločnej expozícii Slovensko, prostredníctvom SACR a OOCR. Pracovníci Turistickej informačnej kancelárie podávali informácie o možnostiach využitia voľného času v meste. Turisti si pýtali informácie o historických pamiatkach mesta, o Baťovom kanále a o možnostiach trávenia voľného času v meste. Súčasťou prezentácie bola aj ochutnávka pravého Skalického trdelníka.

Zdroj: travelguide.sk

Foto: TIK Skalica