Na Bielu sobotu 26. marca sa u susedov  v Hodoníne stretli otužilci z Čiech a zo Slovenska na spoločnom Medzinárodnom veľkonočnom kúpaní. Spolu 34 plavcov neváhalo vojsť do 6-stupňovej vody rieky Morava.

Podujatie pripravil klub Nautilus z Břeclavi v spolupráci s mestom Hodonín, s ktorým nadviazalo spoluprácu aj mesto Senica. Po boku hodonínskeho starostu Milana Lúčku sa tak počas otváracieho ceremoniálu postavil aj primátor mesta Senica Branislav Grimm, ktorý prišiel podporiť senických otužilcov Polárne líšky.

Súťažiaci sa rozdelili na dve časti. Jedny plávali ľubovoľne od jedného móla k druhému, druhá skupinka využila radšej štafetový závod, pričom museli plávať s korbáčom v ústach. Po štafetovom závode sa na prvé meisto dostal tím Trnavskí bieli medvedi, ktorý si nakoniec odniesol aj sladkú hlavnú cenu, ktorou bola torta.

Postupne budeme pripravovať aj ďalší ročník pod názvom Velikonoční mezinárodní vodní hrátky v Moravě a Senica bude pochopiteľne opäť partnerom“, povedal po podujatí za organizátorov Jiří Humpolík z břeclavského klubu.

Posted by Skalicko on 1. apríl 2016