Záhorské múzeum v Skalici v spolupráci s Divadelným ústavom Bratislava prinášajú návštevníkom panelové výstavy venované dvom významným osobnostiam operného sveta, pôvodom zo Záhoria, Lucia Poppová: Zo Záhorskej Vsi do Metropolitnej opery Mária Kišonová-Hubová: K storočnici narodenia. Vernisáž vo štvrtok 7. apríla 2016 o 16.00 hod. výstavy potrvajú do 29. apríla 2016

Asymetrie je názov prezentácie manželov Miroslavy a Marka Trizuljakovcov, ktorú pripravila Záhorská galéria Jána Mudrocha v Senici a prezentuje posledné desaťročné tvorivé úsilie ich autorských programov. Vernisáž výstavy 7. apríl 2016 o 17.00 hod., Záhorská galéria Jána Mudrocha v Senici.

Divadelné predstavenia „Tri Tvorivá Tvory“ divadeno–improvizačná skupina troch hercov7. apríl 2016 o 17.00 hod., Dom kultúry v Senici.

Viete čo znamená slovo LARP? Príďte v sobotu 9. apríla  do Gazdovskej  dedinky Abeland v Lozorne a uvidíte celodennú rozprávkovú hru pre dospelých a deti-Tiene caosu. Začiatok bude okolo pol desiatej a koniec nevieme ale možno okolo štvrtej poobede. Uvidíte okolo 70 hercov v kostýmoch s drevenými zbraňami, ktorý sa budú pohybovať po celom areáli.

Jarné koncertné pódia po celom Slovensku budú patriť jednej z najvýznamnejších osobností slovenskej populárnej hudby Pavlovi Hammelovi. Koncom minulého roka vydal pod názvom Z pekla šťastie svoj už v poradí 37 album a k viac ako tisícke doteraz odohraných koncertov pridá tento rok tridsiatku ďalších na Slovensku aj v Českej republike. 11. apríl o 19:00h Dom kultúry Skalica.

Kompletnú ponuku podujatí sledujte na http://zahorie.events/

Naše tipy:

Rozprávková fantasy hra v Abelande

Pavol Hammel – Z pekla šťastie Tour 2016