Aj tento rok sa pripravuje lodná preprava v úseku Gbely, Adamov – Tvrdonice Otvorenie plavebnej sezóny na rieke Morava v je sobotu 11. júna 2016 o 11.00 hodine v prístave Gbely.

Mesto Gbely sa úspešne venuje splavneniu rieky Moravy a podpore vodáckeho športu v regióne. V spolupráci s obcou Tvrdonice v roku 2012 otvorilo plavbu na Morave, kde počas leta prepravuje záujemcov do susednej Českej republiky pohodlnými loďami. Obe obce participujú na projekte „Rieka Morava nás nerozdeľuje, ale spája“ realizovaného z Fondu mikroprojektov.

Otvorenie plavebnej sezóny na rieke Morava

 

Výstavba plavebných komôr na rieke ďalšie splavnenie vodného toku

Rozvoj turistického ruchu, podpora podnikateľov a využitie potenciálu rieky Moravy má priniesť plánovaný prístav za hodonínskou radnicou a ďalšie splavnenie vodného toku. Plánuje sa výstavba plavebných komôr na rieke u „hodonínského jezu“ s napojením na areál Slovanského hradiska v Mikulčiciach.

 

 

Kopčany prepojí so svetom minulosť a v budúcnosti so susedmi most

Lávku cez rieku Moravu by mohli začať stavať už na budúci rok. Okrem toho, že prepojí obyvateľov obcí a mestečiek na oboch stranách hranice, bude tiež dôležitým prvkom budúceho archeologického parku Mikulčice – Kopčany. Veľkomoravské pamiatky do budúcnosti ašpirujú na zápis do Zoznamu svetového kultúrneho a prírodného dedičstva UNESCO.

 

 

Ilustračné foto:hodoninsky.denik.cz

Autor: TIK Záhorie