ZÁHORIE, MYJAVSKÉ KOPANICE – Tento septembrový víkend je bohatý  na kultúrne podujatia rôzneho žánru. Pozývame vás na Sekulské hody,  Dni sliviek,  Festival Mravenec, Farské hody spojené Dožinkovou slávnosťou i na Mx – Quad Slovakia a ďalšie zaujímavé podujatia.

 

Mesto Senica vás srdečne pozýva 8. septembra 2016 na operu Gejzu Dusíka – Hrnčiarsky bál. Námet je zasadený do revolučných rokov 1848 – 1849, ktoré sú v slovenských dejinách spojené s národným hnutím Štúrovcov. Príbeh sa odohráva v prostredí slovenských hrnčiarov na Záhorí. Opereta je kompozične prepracovaná a popretkávaná slovenským folklórom.

 

Do Mesta Malacky 8. septembra 2016 zavítajú Nedvědovci – Franta a Vojta s kapelou, koncert  otca a syna… koncert sa uskutoční v Kultúrnom dome Malacky.

 

Srdečne pozývame všetkých priateľov a známych na spomienkové stretnutie Táborák pre Matku, ktoré sa uskutoční v Senici 9. septembra 2016 vo  dvore CVČ.

 

Pozývame vás na Výstavu fotografií Vierky Strýčkovej, ktorá sa uskutoční od 9. septembra 2016 a potrvá do 28. septembra 2016 v spoločenskej sále ZUŠ v Brezovej pod Bradlom. V piatok bude otvorenie výstavy, na ktorom vystúpi kapela KobKa.

 

Dobrovoľný hasičský zbor Sekule a obec Sekule si vás dovoľujú pozvať na Sekulské hody, ktoré sa uskutočnia v dňoch 9. – 10. septembra 2016. V piatok – Hasičská hodová  zábava. V sobotu – Sekulské krojové hody.Na občerstvenie bude víno, čapované pivo, kofola, cigánska pečienka.

 

V septembri 2016 sa má v Myjave konať podujatie s názvom Kajúcne bohoslužby za holokaust, ktoré bude pozostávať z niekoľkých samostatných akcií: Od 10. – 18. septembra 2016 – Expozícia o židovskej kultúre v SNM – Múzeum SNR v Myjave pre verejnosť a základné školy. Sobota 10. septembra 2016 – Autobusový zájazd do Osvienčimu. Odchod autobusu z Myjavy je o 4.30 h.

 

Pozývame vás znova po letných prázdninách do našej Gazdovskej dedinky – Abeland v Lozorne každú sobotu do konca novembra. Teraz najbližšiu sobotu 10. septembra 2016 vyženieme na pašu všetky naše kravičky s teliatkami, ovce s jahňatami a kozy s kozľatami aby ich deti nakŕmili, pôjdeme spolu podojiť kozy a upečieme si spolu chutný chlebík v poľnej peci.

 

AK Junior Holíč a Mesto Holíč vás pozývajú 10. septembra 2016 na XXIV. ročník Veľkej ceny Mesta Holíč. Srdečne pozývame všetkých priateľov športu. Ďalej vás pozýva na Dni eúropskeho kultúrneho dedičstva, ktoré začínajú dňa 10. – 15. septembra 2016.

 

Sobota 10. septembra 2016 bude v Gazdovskom dvore v mestskej časti Turá Lúka patriť obľúbenému podujatiu s názvom Dni sliviek. To bude venované ovociu, samozrejme, najmä slivkám a jeho rôznym podobám. Už teraz vás na podujatie srdečne pozývame!

 

Motokrosový klub Gbely pozýva na medzinárodné podujatie Mx – Quad Slovakia spojene s pretekmi o pohár primátora mesta Gbely, ktoré sa uskutoční v sobotu 10. septembra 2016 o 12.00 hodine na motokrosovej trati v Gbeloch. Diváci sa môžu tešiť na nádherné súboje štvorkoliek, motoriek. V poradí už ôsma akcia “Japan Street Parking 08.” začne 10.septembra 2016 tradične o 13:00hodine v Gbeloch na parkovisku pre Naftou. Pri príležitosti Japan zrazu – JSP 08 by sa opäť organizovala grilovačka na Adamovských jazerách / Gbely.

 

Obec Plavecký Štvrtok vás pozýva na 8.ročník detského medzinárodného  folklórného  festivalu  Mravenec, ktorý sa uskutoční 10. septembra 2016. Tento rok je súčasťou festivalu aj krajská súťaž sólistov spevákov a inštrumentalistov v oblasti folklóru.

 

OZ Radzimof vás pozýva na cyklovýlet  “Na bicykli po stopách televíkendu”, ktorý sa uskutoční 10. septembra 2016. Trasa povedie od chaty cez háj do dubovských vinohradov, odtiaľ po poľnej a lesnej ceste ku kaplnke U Víta a do Viešťanských vinohradov. Trasa bude pokračovať ďalej k Hoščesnej studničke a na Zámčisko. Zo Zámčiska ak bude záujem na unínsku rozhľadňu a potom späť cez les k polovníckej chate. Celá trasa bude označená.

 

Skupina historického šermu Ursus a mesto Stupava vás srdečne pozývajú na podujatie Stupavské kaštieľske slávnosti. Môžete navštíviť historický vojenský tábor, pozrieť si šermiarske vystúpenia aj ohňovú show. Tešíme sa na vás 10. septembra 2016 v Kaštieľskom parku, program začína o 14.00 hod. Vstup voľný.

 

Divadlo Šáchor pod zaštitou p. starostu Obce Zohor s podporou BSK a nadácie SPP a poslancov obecného  úradu Zohor vás pozýva na 1. ročník festilu “Traktér” Zohor 2016. 10. septembra 2016 nám zahrá (Záhorácke divadlo Senica) Dúm Bernardy Alby a Vjerná Nevjerná  v Meste Zohor v kultúrnom dome. 11 septembra nám zahrá (divadlo na kolene Častá) Panoptikum.

 

A je to tu! Do Riverside club ŠAŠTÍN-STRÁŽE sa vracia jeden z najlepších – KALI a po jeho boku za mixom Peter PANN ! Už túto sobotu 10.septembra 2016. Jeho SHOW nemôžeš zmeškať !

 

Obec Radošovce vás pozýva 11. septembra 2016 na  tradičné Farské hody spojené s Dožinkovou slávnosťou.

 

SLK vás pozýva na Špeciálnu výstavu Slovenského leonberger klubu, ktorá sa koná 11.septembra 2016 v Kamennom mlyne v Plaveckom Štvrtku.

 

Srdečne vás pozývame na festival “Hudba synagóne 2016 ” do stupavskej synagógy na sériu štyroch koncertov klasickej hudby. 11.septembra 2016 nám zahrá Vladena Fabiánová a Vladimír Ondrejčák.

 

Starosta Mestskej časti Bratislava Záhorská Bystrica Jozef Krúpa vás pozýva na divadelné predstavenie „Ach Júlia“, ktoré sa bude konať v nedeľu 11. septembra 2016 v Spoločenskom dome v Záhorskej Bystrici.

 

Mesto Skalica vás srdečne pozýva na vernisáž výstavy Ilja Holešovský – 50 rokov keramickej tvorby, ktorú môžte navštíviť vo výstavných priestoroch Záhorského múzea v Skalici.Výstavu môžete navštíviť do 11. septembra 2016.

 

Záhorská galéria Jána Mudrocha v Senici v spolupráci s Mestom Senica pozývajú priaznivcom výtvarného umenia na výstavu s názvom Spojené farby Záhoria / United colours of Záhorie. Vernisáž výstavy sa uskutoční 18. augusta 2016 o 17.00 hod.Výstava potrvá do 16.septembra 2016

 

V Záhorskom múzeu Skalica naďalej  prebieha vernisáž výstavy Cyrilometodejský Velehrad. Výstava približuje návštevníkom dejinné míľniky spojené s pôsobením sv. Cyrila a Metoda na Veľkej Morave a na Velehrade. Výstava potrvá do 18.septembra 2016.

 

V mestskom múzeum a galérii v Holíči sa koná výstava s názvom Premeny života v Habsburskej monarchii v období panovania Márie Terézie.Výstava potrvá do 18.septembra 2016.

 

Naše tipy:

 

Sekulské HODY 2016

Dni sliviek 2016

Festival Mravenec

Dožinky v Radošovciach

 

 

zahorie.events kalendár podujatí na Záhorí a blízkom okolí je jediný pravidelne aktualizovaný prehľad kultúrneho života v tomto regióne.  kalendar

Obsah spravodajstva môžu tvoriť kultúrne weby, župné, regionálne, miestne a obecne redakcie, regionálne združenia, regionálne agentúry, kultúrne strediska, kultúrne domy, turistické informačné kancelárie, kiná, divadla, múzeá, galérie, kluby, folklórne a iné súbory, športové kluby, usporiadatelia kultúrnych podujatí a pod.